跳至
[2007年] 見肚未?

首頁

尾頁

複式洋房

見肚未?

請問大家見肚未,我好似好大o甘個肚,點算?只係2個月!請問你地係唔係都係o甘?著唔著到以前d褲呀?

民房

Re: 見肚未?

我都唔知係个肚腩定係个bb.... D褲緊哂!着左上去唔多舒服lor...

男爵府

醒目開學勳章

見肚....腩....就有
因為我時時都係夜晚先會好肚餓﹐變左真係食完就瞓﹗
免強都著得落d褲﹐但其實都好茅盾﹐想去買過d褲﹐但我又未見肚﹐無理由去買大肚褲架﹖

民房

zillyzizi 寫道:
見肚....腩....就有
因為我時時都係夜晚先會好肚餓﹐變左真係食完就瞓﹗
免強都著得落d褲﹐但其實都好茅盾﹐想去買過d褲﹐但我又未見肚﹐無理由去買大肚褲架﹖
100% agree !!!! 好茅盾......

男爵府

醒目開學勳章

LPAR: 咁妳點呀﹖係咪都係照買番平時嘅褲﹐但係大一個碼咁呀﹖
仲有呀﹐我都唔係好識邊度有無咁老套嘅大肚衫褲賣

複式洋房

我都覺得個肚腩好似大左,依家日日都係著鬆身牛仔褲,(因為我放緊暑假),我估返工時著裙囉

公爵府

好媽媽勳章

我都係覺得自己腩大過肚囉...本身已經係肥人, 家下兩個月多D好似人地4/5個月咁...
講開大肚衫, 我知道花園街有得賣, 價錢合理, 但款就...OK啦, 起碼唔會好似大碼童裝咁 (好怕D孕婦裝唔知點解係都要車隻teddy bear/心型, 又要粉紫粉紅咁, 似睡袍...).
我因為D褲全部唔合身, 所以已經行過好多間. 有品牌嗰D鋪頭一條褲都要300-600蚊, 仲要D款唔見得真係好好....所以我都係會去花園街買多兩條. 上衫就可以買D娃娃裝, 今年都好多款, 唔難買, 幾十蚊件, 著一季OK啦.
但到冬天就唔買唔得, 到時個肚好大, 一定要著孕婦裝!

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我又係夜晚先會好肚餓,食飽就瞓﹗
所以唔知係肚家肚腩?
我而家淨係著得落工人褲,
都ok, 唔cool肚,而且而家興嗎!
拉鬆D條帶唔係太覺個肚。

民房

zillyzizi 寫道:
LPAR: 咁妳點呀﹖係咪都係照買番平時嘅褲﹐但係大一個碼咁呀﹖
仲有呀﹐我都唔係好識邊度有無咁老套嘅大肚衫褲賣
zillyzizi:
冇再買新褲..而加著D運动褲或D鬆身one piece ...工人褲都有著...頭先沖涼又覺個腩大左!唉!都唔知係個bb定真係自己個腩!

別墅

我本身係 d 大大隻既人,睇就唔係覺好肥 (小小地啦),但一買褲就死火,我平時都要著 L 啦,e+ 只係覺得腰粗左,肚就唔係好突,但d褲都開始唔岩著,想唔買 XL 都唔得,我e+得幾條褲仲可以著,其他果 d 已經 cool 到好緊下!不過我剛剛係 Balano 買左條 XL 既麻質褲,都 OK,可以著返工,又唔貴 $79 一條!不過再遲 d 可能個肚大 d 就要轉孕婦裝喇~~~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都好懷疑係肚腩定真係見肚, 而家個肚居然有34", 條腰成28"(before 25"), 重左5磅, d人已經問我係咪有左4個月, 瘀死呀!! 我已經買左2條大肚褲(緊身o個d 四個骨原子褲), 諗住上衫襯今年好興o個d 娃娃背心, 應該唔係好覺大肚feel, 但仲係唔夠膽著呀, 驚比人笑呢.

子爵府

5磅咁多 我上網睇話頭3月個重2-3磅左右就最好, 上次去磅重左4磅 已俾姑娘話我喇..不過後尾我輕左, 所以叫做輕左1磅.
咁快就重咁多, 生完有排減..

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

艾莉 寫道:
5磅咁多 我上網睇話頭3月個重2-3磅左右就最好, 上次去磅重左4磅 已俾姑娘話我喇..不過後尾我輕左, 所以叫做輕左1磅.
咁快就重咁多, 生完有排減..

係呀, 而家105磅啦, 可能我日日飲一樽十字低脂奶啩, 我都驚肥得咁快第二時好難減, 但又想有多d 營養比亞b, 所以唯有豁出去啦.

子爵府

jeje 寫道:
係呀, 而家105磅啦, 可能我日日飲一樽十字低脂奶啩, 我都驚肥得咁快第二時好難減, 但又想有多d 營養比亞b, 所以唯有豁出去啦.

如果係咁, 平時食野清淡返D囉, 醫生都叫我唔好食咁多殿粉質, 得個肥字, 食多D肉, 魚同菜喎~

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jeje 寫道:
我都好懷疑係肚腩定真係見肚, 而家個肚居然有34", 條腰成28"(before 25"), 重左5磅, d人已經問我係咪有左4個月, 瘀死呀!! 我已經買左2條大肚褲(緊身o個d 四個骨原子褲), 諗住上衫襯今年好興o個d 娃娃背心, 應該唔係好覺大肚feel, 但仲係唔夠膽著呀, 驚比人笑呢.

jeje,
我個肚又係好大,今日D親戚重問我係唔係孖胎?
:-( :-(
但係我只係重咗2磅咋!點算呀!!!!! :-( :-(

子爵府

艾莉 寫道:
如果係咁, 平時食野清淡返D囉, 醫生都叫我唔好食咁多殿粉質, 得個肥字, 食多D肉, 魚同菜喎~

最弊我好快又肚餓呢, 我都唔知點解會變得咁快?? 一肚餓個胃就好唔舒服, 要即刻食梳打餅或生果頂住先. 未bingo 前我食親魚蛋粉都會落兩大匙辣椒油, 而家一匙都無落都唔知點解肥得咁快, 其實好懷疑會唔會係水腫呢??

子爵府

COE1205 寫道:
jeje,
我個肚又係好大,今日D親戚重問我係唔係孖胎?
:-( :-(
但係我只係重咗2磅咋!點算呀!!!!! :-( :-(

我而家覺得自己好似隻袋鼠囉, 臉尖手幼腳幼淨係得個肚大......不過算啦, 由得佢大就大, 比多d 營養亞B 最重要.
點解妳只重得2磅個肚都咁大嘅? 妳平時食d 乜野多呀?

男爵府

醒目開學勳章

咁妳地而家腰圍大約係幾多呀﹖

大宅

我e+14w個肚29寸條腰27寸之前24寸
但唔見肚喎似肥左少少,由懷孕到e+重左2磅到 :mrgreen:

男爵府

醒目開學勳章

yukilee﹕妳14weeks都係重左兩磅呀﹖keep得好好喎
我7weeks都已經重左兩磅﹗ 唔係好掂﹗

首頁

尾頁

跳至