嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB4個月大,鼻塞得好緊要,帶佢睇醫生,醫生話鼻敏感,開左隻鹽水洗鼻,
但洗左兩日情況一D都無好轉,BB飲唔到奶,仲有D鼻水一倒流就咳,一咳就
流唒眼水、嘔唒D奶,又訓唔到,見到BB咁好肉赤呀,點算??
有無jm有經驗分享下...

民房

祝BB快D 好返!

複式洋房

my daughter has the same situation.

I bring her to see doctor and need to take medicine.

別墅

回覆 Meimeicarol 的帖子

試下用吸鼻器幫BB吸鼻涕出來啦,會舒服D,我B鼻塞食奶會喊,吸完透到氣即刻收聲。

子爵府

回覆:BB鼻敏感,救命!!!!

我b 6個月前都成日鼻塞,醫生教用放濕機,另可放bb響highchair比佢斜斜地瞓。我就有用曼秀雷敦,睇下你用唔用囉

大宅

回覆:BB鼻敏感,救命!!!!

我個仔因為鼻敏感夜晚瞓覺鼻塞透唔到氣,睇好多次醫生,次次都係Saline、鼻敏感藥、止鼻水藥、止咳藥!食緊既時候就瞓到,唔食又差過,空氣淨化機又買埋,床單就幾日洗一次,都係無改善。後尾差唔多一歲時轉左睇中醫,個中醫話係個胃問題(我都唔明點解),食左中藥後疴得多左,人又大食左!鼻敏感又好似好左啲啲,唔知係未心理作用。一歲之後唔俾奶嘴佢食就無再因鼻敏感而搞到瞓覺透唔到氣,可能識用口透氣,連去睇中醫都慳番!

首頁

尾頁

跳至