跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點解BB硬係ng肯錫錫

BB 到e+都 ng肯錫錫 daddy and mommy, 一叫他錫錫爸爸媽媽面珠就令歪面, 但就肯錫錫d 公仔, 點解呢? 你地有無試過咁? 會ng會係自閉?

大宅

Re: 點解BB硬係ng肯錫錫

我覺得唔會係自閉咁嚴重. 我個女以前都唔肯錫錫架. 首先佢地天生覺得錫錫係親密o既行為, 佢唔係咁容易錫錫. 不過你可以主動錫佢, 錫多d. 同埋多 d 貫輸比佢知道 daddy mommy 係錫錫. 你亦要表現比佢睇, 你錫錫之後係會好開心. 你要享個面部表情比佢睇到, 誇張 d 都唔緊要, 等佢印象深刻.

我初初都個女錫錫係由我錫我老公, 然後我老公笑囉, 就話好開心. 咁佢覺得比人錫係好開心. 之後我老公要錫番我, 咁我又好開心. 然後我地輪流錫個女, 又叫佢好開心.

咁佢慢慢就會慣左, 錫錫就好開心. 自自然然佢亦會對佢中意o既人錫錫.

複式洋房

rosactf9999>
等我返去試下先. 其實我有同老公錫錫比他看, 不過就無好似好開心咁. 等我返去試下誇張d 做比他看. 最奇怪係他完全不抗拒kiss kiss 他d毛公仔....咁先令我擔心 ar ma. Anyway, thank you.

侯爵府

畀面勳章

我個女就濫law...連我屋企隻狗狗都要錫錫 5衞生ma :tongue: :tongue:

大宅

Sucklingpiggy

唔好急, 我囡囡最初都係咁, 叫佢鍚親我同老公就唔鍚, 淨係鍚啲公仔, 但你要試範比佢睇, 話佢知daddy鍚媽咪喇(做埋比佢睇喎), 媽咪又鍚鍚daddy, 試多幾次, 佢就會學你地架喇, 你試下得唔得 (因為我都係咁做比我囡睇, 而家佢多數肯鍚我地)

大宅

咁你要同佢講, 寵物唔使錫錫, 只係摸摸囉.

PW530 寫道:
我個女就濫law...連我屋企隻狗狗都要錫錫 5衞生ma :tongue: :tongue:

大宅

happy baby 個方法係正面架!!! 我相信有效!!

男爵府

又唔係呀 !!
我囡囡肯錫我和老公, 婆婆, 公公, 姨媽, 大細姑婆,
都肯錫 !!

晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我bb都唔肯鍚我同我老公咖,但佢見到d 同佢一樣既bb佢會行去攬住佢地同鍚佢地 ?-( ?-(

複式洋房

從bb很細個開始,我叫個女錫我佢就多數會俾塊面我,(自己將塊面擺在我個咀上面)同埋佢一見我鬧佢or佢整痛我(我要同佢講"好痛呀")佢就會自動咁做.....咁我就條氣順番晒!
我平時成日主動錫佢(一日會鍚好多啖)and同佢講"我好愛你呀"....雖然唔知有無用 ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至