自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係梁朝偉

我係梁朝偉 <好好笑,一定要睇!

學生問教授一個人生哲理的問題︰「教授我想問,生氣、憤怒、嬲到震同埋哭笑不得,有乜野唔同?」

教授說︰「我做個實驗俾你睇,你就容易明嫁勒。」

於是他揭開電話簿,隨便搵左一個叫PK仔既電話號碼,就打電話過去,電話接通,教授按擴音鍵讓學生聽清楚……

教授︰「請問梁朝偉係度嘛?」
PK仔︰「你打錯喇!」
教授︰「唔好扮野啦!梁朝偉係度嘛?」
PK仔︰「都話你打錯咯!」說著就把電話掛了。

之後,教授即刻又打電話過去……
PK仔︰「邊個呀!你打錯喇。」
PK仔︰「你老母,痴線嫁。」又把電話掛了。

教授馬上又撥左一次……
PK仔︰「你到底係邊個?少無聊了!」
教授︰「我係劉德華,我要搵梁朝偉……」
PK仔︰「白癡架!你係劉德華咁我咪成龍!我XYZ你個上中下!」說完,就把電話甩上。

教授告訴學生︰「呢D就係生氣喇!跟住,俾你睇下乜野叫憤怒啦!」

教授又撥一通電話過去……
PK仔︰「你係咪五行欠打?要搵梁朝偉打去中國星啦!你老母丫,你有種就打黎俾我睇下……」說完就更用力的甩上電話。
教授告訴學生︰「呢D就係憤怒。跟住,俾你睇下乜野叫嬲到震!」

接著,教授又撥了一通電話,這次隔了一段時間才有人接,電話一接通……
PK仔︰「頂你個肺!屌你老母……」
教授︰「請問,你係咪PK仔?」
PK仔︰「喔!真係對唔住,因為頭先有人惡作劇,我唔係特登要鬧你……」
教授︰「唔緊要,請問梁朝偉係度嘛?」
PK仔︰「哇!你個仆……」這次沒等PK仔鬧完,教授就把電話掛了。
教授告訴學生︰「呢D就係嬲到震,你明未?」
學生答︰「我完全明白晒喇!」
學生點點頭︰「不過……乜野係哭笑不得呢?」

教授笑了笑,又打左同一個號碼,對方快速接起電話……
PK仔︰「喂!你個撚樣係咪想玩野呀?」
教授︰「我係梁朝偉,請問頭先有冇電話搵我……」

大宅

Re: 我係梁朝偉

笑到眼淚水都bill埋出o黎!

子爵府

侯爵府

大宅

沙爹牛麵 寫道:
我係梁朝偉 <好好笑,一定要睇!

學生問教授一個人生哲理的問題︰「教授我想問,生氣、憤怒、嬲到震同埋哭笑不得,有乜野唔同?」

教授說︰「我做個實驗俾你睇,你就容易明嫁勒。」

於是他揭開電話簿,隨便搵左一個叫PK仔既電話號碼,就打電話過去,電話接通,教授按擴音鍵讓學生聽清楚……

PK仔︰「你打錯喇!」
教授︰「唔好扮野啦!梁朝偉係度嘛?」
PK仔︰「都話你打錯咯!」說著就把電話掛了。

之後,教授即刻又打電話過去……
PK仔︰「邊個呀!你打錯喇。」
PK仔︰「你老母,痴線嫁。」又把電話掛了。

教授馬上又撥左一次……
PK仔︰「你到底係邊個?少無聊了!」
教授︰「我係劉德華,我要搵梁朝偉……」
PK仔︰「白癡架!你係劉德華咁我咪成龍!我XYZ你個上中下!」說完,就把電話甩上。

教授告訴學生︰「呢D就係生氣喇!跟住,俾你睇下乜野叫憤怒啦!」

教授又撥一通電話過去……
PK仔︰「你係咪五行欠打?要搵梁朝偉打去中國星啦!你老母丫,你有種就打黎俾我睇下……」說完就更用力的甩上電話。
教授告訴學生︰「呢D就係憤怒。跟住,俾你睇下乜野叫嬲到震!」

接著,教授又撥了一通電話,這次隔了一段時間才有人接,電話一接通……
PK仔︰「頂你個肺!屌你老母……」
教授︰「請問,你係咪PK仔?」
PK仔︰「喔!真係對唔住,因為頭先有人惡作劇,我唔係特登要鬧你……」
教授︰「唔緊要,請問梁朝偉係度嘛?」
PK仔︰「哇!你個仆……」這次沒等PK仔鬧完,教授就把電話掛了。
教授告訴學生︰「呢D就係嬲到震,你明未?」
學生答︰「我完全明白晒喇!」
學生點點頭︰「不過……乜野係哭笑不得呢?」

教授笑了笑,又打左同一個號碼,對方快速接起電話……
PK仔︰「喂!你個撚樣係咪想玩野呀?」
教授︰「我係梁朝偉,請問頭先有冇電話搵我……」

等我下次試吓先,笑到我想死呀!!!!!

民房

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ha...ha...ha...

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

子爵府

pk 仔都算好耐性喇, 咁多次都重聽

別墅

公爵府

好媽媽勳章

男爵府

民房

水晶宮

畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

[img=500,400][/img]

男爵府

珍珠宮

好好笑.

男爵府

首頁

尾頁

跳至