跳至

首頁

尾頁

別墅

阿囝出風"癱"!*.*

出咗成個星期仲未好
一唔食藥又生 :-(
駛唔駛再睇醫生呢?

大宅

Re: 阿囝出風"癱"!*.*

一定再睇多次醫生la, 穩陣d !!!
我囡囡唔舒服, 我都睇左3次醫生 :-( :-(

Natasha 是媽媽和爹地之寶貝

大宅

shirley,

快d去睇多次醫生啦! bb 仔既野, 未必睇一次就即刻好架!

複式洋房

my son also 出風"癱"! before, the doctor gave him a kind of medicine which is very mild, 只係令佢冇咁痕,不是消退風"癱, 至於幾時退晒風"癱",就要睇bb個免疫係統幾時打完扙,it can 退左but reoccur after a few days, because 個免疫係統仲打緊扙. my son used almost a week to totally get rid of it.

but if the situation goes worst, 快d去睇醫生!

別墅

hi,多謝各位的回應!
不過阿囝d風"癱"係唔痕架......
食藥就得,藥氣一過又生!
同嘛見bb食咗藥"牛牛豆豆"好慘 :-(
所以想等佢自然好!<bb爸又唔想bb食咁多藥>
唉!唔知幾時先好

大宅

我個囝囝得個5個月大都係咁, 點算好, 我地成家人都好煩呀.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

風"癱"係點架?
果日同臭b去完沙灘玩左幾個鐘之後就硬係覺得佢個身多左好多一點點...可能係d海水咸所以咁...但頭先見到佢手臂多左好多,超紅一粒粒點點...唔似比野咬...我依家唔知點好...又唔敢揸野...根本唔知揸乜野好... :cry:

別墅

我睇個醫生就話如果d粒粒退得快,多數係風"癱"
囝囝d風"癱"起初一點紅紅哋,之後慢慢變大,
大約兩個鐘就退哂!
但就起其他地方e.g面落手再落腳
阿囝出咗成10日 :-(
限住發燒,咳.............喱4日仲肚疴,疴到pet pet仔勁紅 :-(
痛到bb疴咗"ng"都唔出聲,令願唔換片
因pet pet 好,好,好痛
一換片就逃走,我捉佢時已勁喊!<佢知要換片>

洋房

我個仔都有出風"癱"架, 不過出左三個月la.差唔多日日都出,多數出係頸同腳.醫生話冇得醫,等佢抵抗力好d自然會好喎,佢淨係開d開胃水比亞b食.都唔知點好,我問佢會唔會遺傳(因為我都係日日起咁制)但佢話應該唔會喎!冇法la.為由唔理佢law.
入黎LookLook隻怪獸仔!http://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=129723[img align=right][/img]

首頁

尾頁

跳至