母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

你地有幾多冰奶儲存?

男爵府

Re: 你地有幾多冰奶儲存?

Hi genie100,

You are so great to store so many stocks.
I remembered that I kept some at my mama's home & office when I resumed duty after maternity leave.

If you are confident that you have enough stock for BB. Taking turns to use some "old" stock, then add "new" stock afterwards, so that no need to throw them away.....money can not buy mama milk!!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

禁止訪問

男爵府

點解你一包只放4oz?
應該可以放多d架wor, 咁咪冇咁side 位lor
我有400幾安now, 而依家每日都會有4安 in excess

禁止訪問

男爵府

genie100 寫道:
because i think she need 4oz for one meal, oh............

之前呢, 臭b仲係食緊5安奶o個時, 我都係裝8安一包, 咁佢食5安, 我就倒5安, 其餘留返下一餐, 我知呢個方法唔係最好, 不過我又覺得唔會差得幾多lor

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

me 2. 食佢唔壞就唔理.

差唔多 10 安一包, 我保守估計有 30 包以上, 冰箱, 連老公想食雪糕都無位放.

cherrian 寫道:
其餘留返下一餐, 我知呢個方法唔係最好, 不過我又覺得唔會差得幾多lor

別墅

我保守估計都有 30 包以上, 依家每日都係度清"舊貨"
大家加油

男爵府

xxll 寫道:
我保守估計都有 30 包以上, 依家每日都係度清"舊貨"
大家加油

我依家多數埋身, 去貨速度非常慢..1星期大約只consume 3包, 再加上我每2日又會多一包..咁搞法我個freezer都就快爆了

禁止訪問

男爵府

我最高風有70包6oz+10包2oz

子爵府

我係一個全識製奶機...長期無儲冰奶,最多3-4支 2-5oz,而幾日就會清

複式洋房

我個冰格都暴佐呀..有50幾包7安奶...日日都係throw away一包,又放番包落去囉...

已經用佐十幾包奶黎敷面同手拉...

大宅

i also have abou 30 bags of 7oz frozen milk in my freezer.

how to use the 奶黎敷面同手拉?

子爵府

我係全職奶媽,阿B全埋身餵,只儲左6支4安冰奶,以備不時之需。

別墅

高峰期當亞囡1日食3餐pump奶時,有成3個月存貨,而家亞囡1日1餐pump奶,都只係得1星期貨。

複式洋房

pigletchan 寫道:
i also have abou 30 bags of 7oz frozen milk in my freezer.

我見到呢度d媽咪話
該用戶已被刪除

等待驗證會員

咁你好叻喎,有咁多存貨。
genie100 寫道:
我儲了54包4oz, 已霸了2/3個冰格,我怕太多.已停止增加,要掉左d舊貨,又浪費奶袋! 我18/9 番工.
你地呢?

等待驗證會員

哈哈,我咪係用啲奶來浸水個媽咪囉!
誠誠 寫道:
[quote]
pigletchan 寫道:

我見到呢度d媽咪話

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊