自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

想問如果同小朋友做回港證, 小朋友要一齊去嗎??

超級版主

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

carmenwong0208 發表於 13-3-30 13:55
想問如果同小朋友做回港證, 小朋友要一齊去嗎??
當然要
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

我上網查話要帶第三者, 帶工人姐姐又得唔得呢??

小曳人  可以  發表於 13-3-30 14:27

超級版主

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

carmenwong0208 發表於 13-3-30 14:09

若有學校証明就唔駛帶第三者做副署人証明.....
副 署 事 項 表 格
適 用 於 年 齡 在 十 一 歲 以 下 及 未 領 有 其 他 個 人 身 份 證 明 ( 如 載 有 該 兒 童 姓 名 、 出 生 日 期 及 經 學 校 蓋 印 認 證 的 相 片 的 學 校 證 明 文 件 ) 的 兒 童。 任 何 年 滿 十 八 歲 並 認 識 申 領 證 件 兒 童 的 人 士 ( 除 該 兒 童 的 父 母 或 監 護 人 外 ) , 均 可 作 為 副 署 人 。
(若小朋友有特區護照就不用再申請回港證)

小曳人  我同大仔申請時,係叫工係即場簽架!  發表於 13-3-30 14:18
小曳人  工人係可以架!只係唔可以係父母  發表於 13-3-30 14:17

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

公爵府

開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我上網查話要帶第三者,+帶工人姐姐又得唔得

原帖由 carmenwong0208 於 13-03-30 發表
如果從未做過証嘅要簽署一份由第3者簽嘅文件 好似要3粒星嘅香港人 你可以上網睇睇 網頁有寫

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

任 何 年 滿 十 八 歲 並 認 識 申 領 證 件 兒 童 的 人 士 ( 除 該 兒 童 的 父 母 或 監 護 人 外 ) , 均 可 作 為 副 署 人 。

http://www.immd.gov.hk/tc/forms/forms/id641.html

男爵府

thx~

首頁

尾頁

跳至