興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有關MILLY.MOLLY問題

吾好意思咁多位,咁遲先回覆.我睇過各位既post,想多口問下,
你地話要10set先有野送,吾知係邊間公司訂呢?係未
books-time.因為我今日收到貨啦!1set~$HK1470~
再加送1set14本牛津小百科&(10隻動物vcd.SEND 番閱後報告再送)
因為我擔心你地比sale呃,所以在此多口出聲,如有得罪,
講聲sorry!!!
另外,如果有家長想訂,可以pm我,我再留個sale電話比你地問問!(因為私人權問題,我不在這公開sale電話)希望見諒!
--------------------------------------------------------
結合「人格教養」和「雙語學習」的圖畫書
● 以孩子的日常生活為主題,透過有趣的圖畫故事讓孩子了解:誠實、尊重別人、差異、固執、訓練、合作、尊重大自然、原諒、信賴、責任、忠誠、校園暴力、陌生人……,培養人格、道德、情緒、智能發展,幫助孩子健康的成長,並學習面對成長過程中的各種挑戰。
● 故事分別以中文版、英文版呈現,並附雙語CD,讓孩子自然融入故事情境,也享受聽故事學英語的樂趣。
● 精心設計「親子手冊」,將故事生活化、遊戲化,讓父母與孩子一起動動腦、做遊戲、溫馨互動。
● 全套書目:

人格發展(PQ):建立正確的價值觀
˙下雪天的溫暖禮物──堅持到底
˙爺爺的老橡樹──學習愛人與關懷
˙驚險露營記──培養勇氣和決心
˙女王來作客──養成勤勞的好習慣
˙你是特別的──建立自信與自尊
˙鹽巴和胡椒──做個值得信任的孩子
˙樹屋真好玩──改掉壞習慣
˙新同學艾佛──尊重他人
道德發展(MQ):培養積極人生觀
˙山谷裡的布希老爹──讚美大自然
˙大草帽失蹤記──誠實觀念的認識
˙傻狗菲菲──培養責任感
˙星期五爺爺──做個有同情心的小孩
˙有個問題問大象──做個有禮貌的小孩
˙火車快飛──環保觀念
˙秘密花園──學習寬恕待人
˙學校的寵物日──忠誠對待他人

智能發展(IQ):提昇智能與才能
˙那是什麼聲音呀──照顧與關懷
˙騎單車逛逛──培養自我管理的能力
˙第十隻小豬──小心陌生人
˙餅乾工廠──團結力量大
˙襪子天堂──樂於助人
˙風來了──認識大自然的力量
˙蜘蛛網比──做個友善的小孩
˙誰搭霸王船──認同他人和自我的價值
˙熱氣球旅行──珍惜身邊的人事物

32本中文故事繪本、32本英文故事繪本、32片中英雙語故事CD、2本親子手冊、4片專家導讀CD
---------------------------------------------------------
因為之前個主題吾可以再比意見,所以再開一個.
我睇左大約10本milly molly,都吾錯啦,我覺得中文果部分大
約合最多p3,英文果part,可能會深小小,(我女女現4years),所以覺得都重可以睇幾年睇.cd部分,係講國語同英文,因為套書係台灣
出,所以吾係講廣東話,我就有小小失望,因為呀女暫時吾太鍾意聽普通話,所以都要由我講比佢聽(本來諗住佢聽書果陣可以做其他野 :lol: )不過算啦,呀女遲早都要學普通話,咁日後都可以再聽既!問心,如果要$1470,我覺得可以接受,但由於佢送埋小牛津同埋earth ecosystem vcd,佢套小牛津而家重賣緊$580~,(earth ecosystem vcd就$100~.寫番閱後報告send番比佢再送),咁計開
MILLY MOLLY2書+1CD都係大約$25~,都幾低既~~平時去三X書店買差吾多既書,都吾只咁既價錢.(只是個人意見,絕冇商業成份)其實小米米講過可以到BK申請集體訂購,但由於
我都好小在BK比意見,(因為怕是非),所以我吾會攪集體訂購
.但如果各家長對MILLY MOLLY有任何問題,我都歡迎你地再問我.OR可以比電話你地資詢,但為免折外生枝,就吾會幫忙訂
購..SORRY!!!!希望以上資料可以幫到你地了解MILLY MOLLY啦!

男爵府

Re: 有關MILLY.MOLLY問題

我打電話去問, 佢地話小牛津百科已經送哂喇喎... :cry:

複式洋房

HI,CMNT ,係呀,佢套MILLY.MOLLY都幾好賣GA,
因為之前賣2XXX,而家平咁多,咁所以送晒都吾奇
咁冇計啦!你睇下套MILLY.MOLLY,如果覺得啱自
己小孩既,咁就算冇野送,都吾算太貴既!
CMNT 寫道:
我打電話去問, 佢地話小牛津百科已經送哂喇喎... :cry:

男爵府

如果冇野送, 我不如係當當買, 跟住自己加工變繁體版...

男爵府

點樣自己加工變繁體版,我唔識睇簡體字喎,要查字典好煩
CMNT 寫道:
如果冇野送, 我不如係當當買, 跟住自己加工變繁體版...

複式洋房

其實我都有見過D家長提當當,我想問下係未台灣網?
如果訂書耍咩手續ga?同埋你可吾可以比過網址我
呀?重有呀,你咁勁可以自己加工變繁體版?佩服!
thanks a lot!

CMNT 寫道:
如果冇野送, 我不如係當當買, 跟住自己加工變繁體版... [/quote] :

男爵府

----->當當書網

我諗住自己打過d 繁體字貼落去咋...
我都唔係好識睇簡體, 簡體/亂碼有時都要用到 ConvertZ 黎轉架...

複式洋房

THANK A LOT!但在香港晒點比錢ga?可吾可以a/c過數or
貨到先比錢ga?thanks,thanks!

男爵府

milk72116 寫道:
THANK A LOT!但在香港晒點比錢ga?可吾可以a/c過數or

我都唔係好清楚, 有d 媽咪係用PAYPAL, 我就COD, 送去我老公大陸廠, 因為當當唔送去我屋企個區...

男爵府

I bought my Milly Molly set from IdeX in Mong Kok, this saves the DangDang's courier fee ($30 per order and $1/book). For china books, I usually call IdeX to check whether they could order for me, if not, then, I would order from DangDang. Hope this helps

男爵府

CMNT 寫道:
我都唔係好清楚, 有d 媽咪係用PAYPAL, 我就COD, 送去我老公大陸廠, 因為當當唔送去我屋企個區...

Which district? DangDang (Guo Tong) also says it will not deliver to MOS, but I try and try placing orders, and sometimes, they do deliver to MOS.

男爵府

IdeX??? 唔好意思, 新手入門, 呢個有冇得網上訂購呢?

男爵府

CMNT 寫道:
IdeX??? 唔好意思, 新手入門, 呢個有冇得網上訂購呢?

http://www.ideabookshop.com/index.php?mid=77

Bookstore in Mongkok... I don't think they accept online order....

男爵府

nn 寫道:

Which district? DangDang (Guo Tong) also says it will not deliver to MOS, but I try and try placing orders, and sometimes, they do deliver to MOS.

元朗新田囉...
不過而家送去大陸廠仲好啦, 運費只係$5, 又可以COD俾人民幣...

男爵府

CMNT 寫道:
[quote]
nn 寫道:

元朗新田囉...
不過而家送去大陸廠仲好啦, 運費只係$5, 又可以COD俾人民幣... [/quote]

But your hubby "Sun Foo" ma... carrying books from china back to hong kong...

男爵府

But your hubby "Sun Foo" ma... carrying books from china back to hong kong...

佢自己揸直通車嘛...
不過就算冇呀, 都係為自己小朋友出"小小"力啫, 同埋可以滿足埋我的"痛快"喎!!

複式洋房

thank a lot!你可吾可以比埋IdeX個網我呀!thanks!
nn 寫道:

I bought my Milly Molly set from IdeX in Mong Kok, this saves the DangDang's courier fee ($30 per order and $1/book). For china books, I usually call IdeX to check whether they could order for me, if not, then, I would order from DangDang. Hope this helps [/quote]

複式洋房

thanks a lot!
CMNT 寫道:
[quote]

我都唔係好清楚, 有d 媽咪係用PAYPAL, 我就COD, 送去我老公大陸廠, 因為當當唔送去我屋企個區... [/quote]

男爵府

thank a lot!你可吾可以比埋IdeX個網我呀!thanks!

http://www.ideabookshop.com/

複式洋房

吾好意思,啱啱先見到你下面post左個網址,
吾使再post比我啦!thanks!
nn 寫道:
[quote]
CMNT 寫道:
[quote]
nn 寫道:

元朗新田囉...
不過而家送去大陸廠仲好啦, 運費只係$5, 又可以COD俾人民幣... [/quote]

But your hubby "Sun Foo" ma... carrying books from china back to hong kong... [/quote]

首頁

尾頁

跳至