懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問你們係長髮定短髮?

我自懷孕至今一直係長頭髮, 而家已34週, 但又怕生完bb後唔洗得頭, 唔知剪唔剪好, 你們係長髮定短髮? 係咪唔電得髮ar?

複式洋房

Re: 請問你們係長髮定短髮?

同你一樣懷孕至今一直係長頭髮, 冇打算剪短, 淨係諗住今個星期修吓佢, 因為我下星期生喇

洋房

我都是長髮, 在早兩個月前修過, 我勸你都是不要剪得太短, 因為怕剪了一個接受不到的髮型, 到時會影響心情, 其實生完回到家可用薑水洗頭, 之後即刻吹乾d頭髮就ok, 長髮平時可束起, 反而短髮要打理, 我怕生完BB個樣會走樣, 如果連個頭都走樣, 剪得肉酸的話, 咪不想見人了!
:-P :-o

大宅

早兩個月前是長髮 very very hot ,now短髮,係唔電得髮ar.....

別墅

長髮

禁止發言

大宅

我生之前同生完都係long hair, 生完之後2個月就去電左髮.....一d問題都冇

男爵府

我就一直短髮, 覺得好方便~ 不過我睇書, 話在懷孕期間唔好在髮型上改變太大(e.g.長-->短), 如果剪左唔鍾意, 會大大影響懷孕的心情~~

大宅

原本長髮,陀到六個月太熱啦,變左短髮

大宅

如果一直係long hair千其唔好剪,我就係係99日日”娥”之下剪左,點知喊左幾日,一照鏡就喊,真係會好影響心情

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係長頭髮,我覺得長頭髮會易打理,起身就可以扎起佢,唔洗點整,我覺得短頭髮會煩d,所以我都唔會剪!

子爵府

我一直係長頭髮,一懷孕剪短髮,生完至今 4/y,Now 長髮

別墅

我本應長髮,真係唔想理佢同好熱,所以剪左.

大宅

我都係!!到生完我諗就會長番!!

gladis(bb) 寫道:
我本應長髮,真係唔想理佢同好熱,所以剪左.
寶貝"蓁蓁"私相簿<18/4 update左喇> [img align=right]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-40535_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59073-51902_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-96157_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-30958_s1.jpg[/img]

大宅

原本長髮,因為太熱上星期變左短髮~

大宅

我長到落patpat都只係修左1~2吋咋

珍珠宮

好媽媽勳章

agree maggiencm 我都是長髮
maggiencm 寫道:
我都是長髮, 在早兩個月前修過, 我勸你都是不要剪得太短, 因為怕剪了一個接受不到的髮型, 到時會影響心情, 其實生完回到家可用薑水洗頭, 之後即刻吹乾d頭髮就ok, 長髮平時可束起, 反而短髮要打理, 我怕生完BB個樣會走樣, 如果連個頭都走樣, 剪得肉酸的話, 咪不想見人了!

別墅

我都係本身長頭髮,第一胎剪完唔開心,第二胎決定提醒自己不要剪,但....天氣熱,又唸住會方便打理,又走咗去剪,剪完勁唔開心,喊了成個星期,又冇人體量你,惟有對自己說頭髮好快長、梳多d和洗多d......所以勸你想清楚。

大宅

我現在32 week 長髮及腰, 婆婆話陀緊唔好剪髮, 所以有藉口唔剪, 我勸你若剪, 都唔好剪過膊頭, 免得轉變太大, 後悔

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我本身長, 電髲, 但本身髲質較弱, 平時打理都覺得麻煩, 跟住陀bb到三個月去試下剪短d, 不過都過膊頭及吹直佢, 發覺自己幾鍾意及易打理, 而家陀到六個月, 又走去再剪短多d, 未到膊頭及吹直佢, 發覺自己勁鍾意, 因為唔駛點打理,
,

首頁

尾頁

跳至