論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

家務通請的家務助理是否有訓練?OK嗎?

有冇人經家務通請過家務助理?Any comment?

家務助理再培訓的課程究竟培訓d乜野?

我係KaboMa ;-)

別墅

Re: 家務通請的家務助理是否有訓練?OK嗎?

我請過,佢地要讀完書先得,學下熨衫呀,一些家居常識,勞工常識等....

我以前請過那個姐姐都好好,但始於有自己家庭,唔可以晚上湊b,侷住都係要請外傭。

我有個同事請了家務通都好好,但係,本地人同外傭一樣,都係要博囉,不過唔駛比醫生費用、機票、食物、住宿,計落條數差唔多。

你要請家務通,記住問佢拿張証看,抄低號碼,有咩事,打去家務通black list佢

珍珠宮

我未生bb之前,都係請家務通的家務助理。
我真係好好彩,第一個試的家務助理,已經好o岩心水,佢做野勤力到不得了,例如叫佢做三粒鐘,佢三粒鐘係無停過手咁做,甚至做多半個鐘,都唔肯收多錢。做野又好企理,好乾淨,個人又純品,很來佢做家務的時候,我地都放心出街,用了成差不多兩年,起初有問佢幫唔幫我湊b,但佢因為有細路,嫌太困身,所以無答應,結果請了賓賓。
o個陣佢見我地兩公婆成日無早餐食,仲整埋d家鄉水餃、稯俾我地食,佢又唔肯收錢,攪到我地幾唔好意思……現在仲變了做朋友,好攪笑

複式洋房

Hi Froggy_joe ,

我正想換家務助理, 聽妳講個姐姐禁好, 可否介紹給我, 幫幫忙. :-(

珍珠宮

寶寶mum 寫道:
Hi Froggy_joe ,

我正想換家務助理, 聽妳講個姐姐禁好, 可否介紹給我, 幫幫忙. :-(

佢的確係好好,但都會揀客,你住邊區?因為太遠佢唔去。咁耐我只係成功介紹過佢幫我一個朋友。另外佢好鍾意同BB玩,如果你家有BB,佢會好開心。 可以PM我。

別墅

Froggy_joe

可否告知有關家務助理既資料比我呀, 因為我出年一月會生bb, 依家都想搵人幫手, 又唔知請bun bun定係家務助理好。 攪到依家好煩。 :-(

大宅

It seems very good ar... I just fax my application ... Hope I can get one is good la...
Anson在2006年1月29日出世!

大宅

好媽媽勳章

有有家務助理介紹(Tuen Mun)
My 家務助理 want to find another job in the morning. She works for me in the afternoon. She is good . She helps me to cook and clean the house everyday and I just leave my key to her . Anyone want to find her , can contact her directly. I just want to help her. She looks for any time in the morning and ask for $40-$50 per hour. she is fully trainied
Her contact no is 9268 2803 玲姐. If call her, Please tell her that you are recommended by Mrs Chow

大宅

Froggy_joe,

我住馬鞍山嫁,適合嗎?如適合,可否pm資料給我,謝謝!
該用戶已被刪除

複式洋房

我住藍田, 小朋友4歲, 要求12:00-6:00.

首頁

尾頁

跳至