網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如題, 謝謝報料!

大宅

引用:如題,+謝謝報料!

原帖由 MANFUN2010 於 13-04-08 發表
如題, 謝謝報料!
我用神州集運的,平,冇呃秤,有時啲件又大又輕佢仲收少我啲啲添(試過2次囉)

如果發ems冇附加費,不過30公斤內。

不過回覆慢少少,通常2\\3日先覆。

我就唔介意,佢一覆重量我即俾錢佢好快就發貨,3\\4日左右收到啦。

男爵府

sexymami 發表於 13-4-8 20:08
我用神州集運的,平,冇呃秤,有時啲件又大又輕佢仲收少我啲啲添(試過2次囉)

如果發ems冇附加費,不過30公斤內。

不過回覆慢少少,通常2\\3日先覆。

我就唔介意,佢一覆重量我即俾錢佢好快就發貨,3\\4日左右收到啦。

請問EMS是香港郵政派嗎?你是最近用過?因為幾個月前已經說EMS不收2KG以上的郵件了.

大宅

qpa 發表於 13-4-8 23:27
請問EMS是香港郵政派嗎?你是最近用過?因為幾個月前已經說EMS不收2KG以上的郵件了. ...

最近... 最近2次因為一次過30KG, 一次要好快收件, 所以都冇用EMS. 不過佢係郵差派的. 同埋我過30KG個次都想用, 佢話因為過左30KG唔用到...

應該都仲可以用喎, 你可以再確認下呀... 不過我一直都係用EMS的, 過年前都用過一次, 個時哩到都有人話用唔到喇.

我住個到好麻煩, 都幾偏遠, 所以我鐘意用EMS呀! 不過郵差派有好有唔好囉, 佢唔會好似快遞咁會CALL你的, 你收唔到的話佢就SEND返郵局, 留低張咭你要你自己去攞LU... 如果要再派就要2日後喇

男爵府

sexymami 發表於 13-4-8 23:52
最近... 最近2次因為一次過30KG, 一次要好快收件, 所以都冇用EMS. 不過佢係郵差派的. 同埋我過30KG個次都 想用, 佢話因為過左30KG唔用到...

應該都仲可以用喎, 你可以再確認下呀... 不過我一直都係用EMS的, 過年前都用過一次, 個時哩到都有人話用唔到喇.

我住個到好麻煩, 都幾偏遠, 所以我鐘意用EMS呀! 不過郵差派有好有唔好囉, 佢唔會好似快遞咁會CALL你的, 你收唔到的話佢就SEND返郵局, 留低張咭你要你自己去攞LU... 如果要再派就要2日後喇
咁就好啦,可唔可以俾佢條link我呀.

我之前一直都係用EMS架,我有一絕招,就係打去郵局,話佢知我咩時間會晌屋企,咁郵差叔叔唔駛摸門釘咁慘,我又唔駛自己去郵局取件.

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sexymami 發表於 13-4-8 20:08

如果發ems冇附加費,不過30 ...

我未用過呢間, 唔好意思想問下你話3/4日收到貨
係由你通知佢磅重開始計(中間已包括左等佢2/3日先覆), 定係比完錢要再等3/4日先收到?
如果係比完錢再等3/4日, 咁連埋叫佢磅重2/3日先覆, 咁咪即係前後要等成個星期?

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:sexymami 的帖子

而家個有ems過2kg郵差派咩?好似過2kg的都係用咩廣速

子爵府

回覆 瑤瑤~ 的帖子

依間仲衰過金女士

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冬兒.. 發表於 13-4-9 04:07
回覆 瑤瑤~ 的帖子

依間仲衰過金女士

oh my god

大宅

引用:Quote:sexymami+發表於+13-4-8+20:08+我用

原帖由 瑤瑤~ 於 13-04-09 發表
我未用過呢間, 唔好意思想問下你話3/4日收到貨
係由你通知佢磅重開始計(中間已包括左等佢2/3日先覆), 定係 ...
係呀前後都成個星期架!
由佢發貨到我收貨都3/4日架!
不過我通常星期尾先發貨,咁星期頭收囉。

大宅

引用:回覆+瑤瑤~+的帖子 依間仲衰過金女士

原帖由 冬兒.. 於 13-04-09 發表
回覆 瑤瑤~ 的帖子

依間仲衰過金女士
金女士係咪秀天呀?
我岩岩上個月都試用左一次呀!
可能個時佢未變差吧!
回覆發貨都好快喎!發完貨好似2/3日就收到喇。
不過我得一件貨,店家話重9.5公斤,佢稱就收我10.5公斤。唔知係咪收多左我一個加重?
不過我冇問落去,唔係多錢就算喇。但件貨返到黎我想睇返店家去集運張單,佢用貼紙貼住左喎,我屋企又只有一個唔係幾準的浴室磅,所以唔知實際係幾重。

子爵府

回覆 瑤瑤~ 的帖子

間野A字膊架..將我件貨..同人對調..
但將責任推左落順豐到..
所以我先轉會去秀天...

珍珠宮

冬兒.. 發表於 13-4-10 00:25
回覆 瑤瑤~ 的帖子

間野A字膊架..將我件貨..同人對調..

多謝提醒

子爵府

同你可以係到SERECH 下資料
早排好多JM話依間野潛水...
旺極唔認同好耐唔寄貨...

子爵府

回覆 瑤瑤~ 的帖子

唔水客氣....

珍珠宮

冬兒.. 發表於 13-4-10 00:34
同你可以係到SERECH 下資料
早排好多JM話依間野潛水...
旺極唔認同好耐唔寄貨...

oh, 咁咪同秀x一樣?
好彩你提一提, 又要black list多一間

大宅

引用:Quote:冬兒..+發表於+13-4-10+00:34+同你可

原帖由 瑤瑤~ 於 13-04-10 發表
oh, 咁咪同秀x一樣?
好彩你提一提, 又要black list多一間
我都比秀天

大宅

引用:Quote:原帖由+瑤瑤~+於+13-04-10+發表oh,+

原帖由 jsfamily 於 13-04-10 發表
我都比秀天
用呢間,又快又有礼。可惜有附加費。不过上次我自取

子爵府

回覆 瑤瑤~ 的帖子

比秀天更勁.....佢將貨既地址貼錯哂..
然後再責任推落順豐個收件到..話係順豐貼錯.
(順豐點會幫你貼,人地都唔知啦)
話人地順豐既收貨員怕問責..所以將責任推比佢地..
跟住難好心話...人地都係打工...唔好投訴人...
人地要話責任係佢地到...就有得人咁講.
幾好戲架...

珍珠宮

jsfamily 發表於 13-4-10 00:53
我都比秀天

一齊等待, 如果有好消息, 記得上黎講下

首頁

尾頁

跳至