潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

以為靚既高跟鞋,著得耐都唔會腳痛, 點知...

聽人講話靚既高跟鞋,著得耐都唔會腳痛, 於是晌永安買左對LODI既涼鞋, Made in Spain, 點知著到起左損哂仲水泡tim! :-( :-(
而家又唔敢著, 又唔舍得丟...
妳地有無同樣經歷分享下?
我大B叫做卓恆呀~2月11日出世,3.65kg
我小B叫做卓邦呀~11月7日出世,3.32kg

翡翠宮

Re: 以為靚既高跟鞋,著得耐都唔會腳痛, 點知...

我著唔到密籠既高跟鞋架, 次次著唔夠兩個鐘, 啲腳趾夾住哂好痛架, 就算對鞋得1吋都唔得架, 但我著露趾或者拖鞋就冇呢啲問題啦, 我成日响街見好多女仔著得好靚, 佢地又行得非常自在喎, 所以註定我都係唔可以學佢地架啦 ...... :-( :-(

男爵府

講真, 歐洲做0既鞋通常都會好0的, 但係都好視乎你0既腳形FIT 唔FIT 對鞋.

因為歐洲人0既腳掌比較修長, 相反中國人0既腳掌比較闊.如果你0既腳掌係比較闊同好肉地, 我就唔會提議你買西班牙做0既鞋, 因為西班牙鞋0既鞋圈都會比較窄身, 好多時都唔適合中國人著0既.
違規簽名-超版代刪

大宅

我都著開意大利西班牙鞋,
我覺得意大利好過西班牙,
你果對係咪真皮架, 係唔係唔岩size呢

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係真皮架, 可能唔岩腳形呀! 我對腳真係比較好肉地呢!

nausica 寫道:
我都著開意大利西班牙鞋,
我覺得意大利好過西班牙,
你果對係咪真皮架, 係唔係唔岩size呢
我大B叫做卓恆呀~2月11日出世,3.65kg
我小B叫做卓邦呀~11月7日出世,3.32kg

男爵府

0甘你下次買鞋就唔好買西班牙0拉.

仲有試鞋時最好著晒兩隻腳行0下睇下窄唔窄...
違規簽名-超版代刪

別墅

I like to wear high heel shoes too. maybe suggest 鞋頭唔好太尖.
it's not easy to find one which is high heel but comfortable at the same time.
Sometimes it feels ok when trying them in the shop, but after buying it and wearing it for few hrs, will feel painful, especially on the toes.

大宅

Anyone knows if Aerosoles shoes are comfortable and painless? I bought a pair of painless shoes at Millies...hurted so bad that it gave me blisters!

大宅

I have one pair of aerosole boots costs 1k, bought at Sincere,
as they're flat platform, quite comfortable,
however, i think the quality is average because 有d漏水 after worn few months :-(

別墅

One of my friend highly recommend Aerosoles, I visited their shop but my feet is too small. The smallest size they carry still cannot suit me...

Another one that I always want to try is Tods, my husband said their shoes are very comfortable and light too. I visited their shop few times before, but still cannot find one that is suitable for my feet (i mean the size...)

大宅

Forget Tod's...I bought 3 pairs before...hurted quite bad. The width is not wide enough. My feet are not too wide, but I do have bigger bones at the sides. Tod's shoes are made for people with very narrow feet. They gave me blisters on the side and at the back also.
Don't waste money! They don't worth the price!

大宅

畀面勳章

我以前都係咁,去啲舖頭買鞋,唔係夾腳就整損晒腳踭,所以我而家都揾舖頭做鞋多啲!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

BB頭maimimi 寫道:
我以前都係咁,去啲舖頭買鞋,唔係夾腳就整損晒腳踭,所以我而家都揾舖頭做鞋多啲!

你係邊到造鞋架?

大宅

畀面勳章

我去中環環球大廈訂造。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

BB頭maimimi 寫道:
我去中環環球大廈訂造。

大概幾錢?

大宅

畀面勳章

HK$400 - HK$500

大宅

子爵府

BB頭maimimi ,
請問可否pm中環環球大廈訂造鞋0既地址同電話比我呢?我以前著36,生完小朋友對腳大左著37,最近買2對37一對腳趾公側面,另一對第2,3隻腳趾都起晒水泡..痛到死,但係著38碼又大...可能造鞋較適合我?謝謝妳..

大宅

不與試吓japan shoes呀, 好似jelly bean d款真係好靚, 而且仲平過d made in italy/spain添
[img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/nature-007.gif[/img] [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/line-11.gif[/img]L

洋房

alicetong 寫道:
BB頭maimimi ,
請問可否pm中環環球大廈訂造鞋0既地址同電話比我呢?我以前著36,生完小朋友對腳大左著37,最近買2對37一對腳趾公側面,另一對第2,3隻腳趾都起晒水泡..痛到死,但係著38碼又大...可能造鞋較適合我?謝謝妳..

Could you also pm me the address and phone of the shop, please?
I think it's quite cheap to have tailor-made shoes for only $400-$500.

首頁

尾頁

跳至