興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

其實, 現在的 smart phone 睇片和聽歌質素都唔差....

我想知, 究竟買 ipod 的人是考慮了什麼因素而去購買的呢? 個 mon 又唔係特別大....

因為, 我仔話想買, 但佢又講唔出有乜原因; 我就諗極都覺得係有少少無謂和浪費。 我只知以相約價錢買的 smartphone, 好似解像度就比 ipod touch 低, 但計算消費的 budget, 就冇理由已經有了智能手機, 又買 ipod touch。 我係噤諗, 有冇人有另類比較讓我參考參考 ......
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

子爵府

我是見習亞嬸
我無smart phone
吾捨得買
又怕趺

但又想學下嘢
怕太落後
一早就買了ipodtouch
用呢學嘢 -> 聽歌
後來
學識 d/l radio 重溫
可以返工以外時間聽

當然 - 學識d/l bk

後來
學識d/l睇下電影(但好少睇)

後來
學識line, 學識skype

佢的容量大個iphone 好多好多
可以存好多歌
佢一定係痴住我耳仔
吾會吾見
出街有佢陪住

我依然無買iphone

jk67jk  謝謝分享  發表於 13-4-10 18:01

男爵府

我兩樣都有, 可以同你講係 IPOD APP 係唔同ANDORID 手機APP, IPOD APP 係比ANDORID APP 多同, 不過如果你個仔有智能手機就無咩必要買咯, 就算買都買I PAD MINI 啦, 價錢差不多但個MON 大好多

jk67jk  謝謝意見.  發表於 13-4-10 18:02

大宅

因為 IPOD D聲 比電話好D。 好多玩耳機朋友都喜歡買佢。所以到現在仲有價有市。而家 二手 IPOD 好似 二,三 代 會仲貴過當時買。

珍珠宮

回覆:ipod touch (疑問)

我有iPhone , 又有iPod , 我好多歌同相,apps 又多,一部電話容量晤夠,所以我會分兩部

侯爵府

我中意分開FUNCTION用,
IPOD專用黎聽歌,唔洗擔心唔夠位用,更唔洗擔心電量問題。
有少量GAME俾仔仔玩,部IPOD無得打電話,更只可以用WIFI,可以放心俾仔仔用。

子爵府

回覆 rilley 的帖子

ipod 可以在哪裡 d/l 歌?

android 機好難搵地方 d/l 歌, 想畀錢都唔容易, KKBox 哩啲按月費唔啱我。 免費的, 很多是內地apps, E+都截哂, 同埋又會有廣告.... ... 仲要係閒網廣告, 好鬼討厭!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

侯爵府

jk67jk 發表於 13-4-11 10:30
回覆 rilley 的帖子
我上FORUM DOWNLOAD歌的
DOWNLOAD後,APPLE定ANDROID機都用到,
我好唔中意用ITUNES

子爵府

其實如果你仔已經有smart phone
再加添ipod touch
我自己覺得是多了
加添ipod touch = 加添娛樂
多一件玩具

複式洋房

回覆:ipod touch (疑問)

型囉

民房

我自己一部 XZ 一部 TOUCH...
因為我從來唔會用電話去聽歌...
TOUCH 嘅功用係聽歌同打機,
可能有人會話 GAMES 喺 PLAY STORE 都有...
但有啲 GAMES 只有 iOS ver, 無計...

首頁

尾頁

跳至