自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

亞女今晚去完迪迪尼, 番到屋企附近, 見到有個好徬徨好焦急嘅女學生.
直覺諗佢應該有事, 埋去問佢, 原來佢較早時遇到個男人, 扮可憐呃左佢部電話一去無回頭............
原來好多人無睇警訊.

亞女見到佢個樣真係好慘.

pwsmay    發表於 13-4-16 11:26
Hana_Sugi    發表於 13-4-16 10:43
Judy03    發表於 13-4-16 08:38
wcpcelia    發表於 13-4-16 08:32
manicheung    發表於 13-4-16 01:44

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+newbiee+於+13-4-15+21:35+編

原帖由 newbiee 於 13-04-15 發表

亞女今晚去完迪迪尼, 番到屋企附近, 見到有個好徬徨好焦急嘅 ...

simple is the best~

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:頭先有個學生比人呃左部iphone >

珍珠宮

好媽媽勳章

陰公, 個女仔部iphone 5用左一日咋.
雖然報左警但其實都好難拉到人.
希望佢試過今次之後唔好再咁易信人.

2004107  冇朋友或大人晌度?  發表於 13-4-16 11:28
丫雅    發表於 13-4-15 23:53

禁止訪問

回覆:頭先有個學生比人呃左部iphone ><"

珍珠宮

好媽媽勳章

KT0603 發表於 13-4-15 23:38
所以,我一向反對太細個小朋友用IPhone 之類的貴價手機。幾舊水的電話,唔見咗都無咁肉痛。

...
果個係中學生黎架, 亞女話見到佢拎住d書係中四.件事係天水圍銀座商場附近發生, 各位jm提醒下屋企人財不可露眼, 尤其係iphone.

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:KT0603+發表於+13-4-15+23:38+所以,

果個係中學生黎架, 亞女話見到佢拎住d書係中四.件事係天水圍銀座商場附近發生, 各位jm提醒下屋企人財不可露 ...
如果俾得貴電話細路用,一定要提醒佢防犯呢d問題。其次,我潔癖,我絕對接受不到借電話俾個39547既人

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:newbiee 的帖子

咁大過都咁易信人mouth:

男爵府

我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

廣告都有賣啦
可能附近冇電話亭啦

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:KT0603+發表於+13-4-15+23:38+所以,

果個係中學生黎架, 亞女話見到佢拎住d書係中四.件事係天水圍銀座商場附近發生, 各位jm提醒下屋企人財不可露 ...
中四都…………

總有離別的時候

珍珠宮

好媽媽勳章

yanyan_1111 發表於 13-4-15 23:52
廣告都有賣啦
可能附近冇電話亭啦

唔係借電話打咁簡單.
個故事係肥騙子話d錢比女朋友拎晒, 買唔到ipone5, 番去唔知點同父母交代......如果如實告訴父母, 一定會更憎佢女友..........
請好心少女借部電話比佢拎比父母睇, 另外, 仲要借多100元, 因唔想父母知佢無晒錢.....
比完父母睇就會番黎.
再寫低身分證號碼同放低一部psp做抵押.

結果...........

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

個教訓巧貴!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

珊瑚宮

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

點會咁易信人架,一定好自責,陰功

newbiee  係呀! 亞囡話一諗起個女仔當時個樣就好心痛.  發表於 13-4-16 00:09

男爵府

我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

newbiee 發表於 13-4-16 00:01
唔係借電話打咁簡單.
個故事係肥騙子話d錢比女朋友拎晒, 買唔到ipone5, 番去唔知點同父母交代... ...

下...佢咁都信?
仲大話過借電話喎

trainny  咪就係!  發表於 13-4-16 00:13
newbiee  個女仔太純品太好心, 真係陰公, 希望佢父母唔會鬧佢  發表於 13-4-16 00:12

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆:newbiee 的帖子

純真少女未知世間險惡

大宅

男爵府

引用:Quote:yanyan_1111+發表於+13-4-15+23:52

原帖由 newbiee 於 13-04-16 發表
呢個都好離譜下喎

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

newbiee 發表於 13-4-16 00:01
唔係借電話打咁簡單.
個故事係肥騙子話d錢比女朋友拎晒, 買唔到ipone5, 番去唔知點同父母交代... ...

翡翠宮

佢太單純喇

首頁

尾頁

跳至