嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

買尿片買到窮啦!!!邊隻尿片又平又好用ah??

我個仔用開pampers ,初時用超薄,後來用棉柔,而家岩岩改用大碼. pampers真係好好用,尤其係我個仔勁鐘意飲水,唔駛個半鐘條片就濕到淋,而且佢無時定,又好反訓,都無話漏尿.

樣樣都好,惟獨價錢好貴,尤其係大碼開始(成$2條!!!!!),真係好肉赤 .

所以諗住同佢轉第隻牌子,希望又好用,價錢又合理,唔知各位有咪推介呢??

大宅

Re: 買尿片買到窮啦!!!邊隻尿片又平又好用ah??

你bb幾大個啊, 可唔可以開始介片啊??

男爵府

好媽媽勳章

bongbongmum 寫道:
我個仔用開pampers ,初時用超薄,後來用棉柔,而家岩岩改用大碼. pampers真係好好用,尤其係我個仔勁鐘意飲水,唔駛個半鐘條片就濕到淋,而且佢無時定,又好反訓,都無話漏尿.

樣樣都好,惟獨價錢好貴,尤其係大碼開始(成$2條!!!!!),真係好肉赤 .

所以諗住同佢轉第隻牌子,希望又好用,價錢又合理,唔知各位有咪推介呢??

我覺得尼飄唔錯,但好多bb用過都會漏尿,但我個女從來都無

大宅

妮飄真係好用! 我覺得比pamper超薄更好! 我個囡囡用妮飄從未試過漏尿, 反而超薄試過, 而且我覺得妮飄個pet pet位大d, 包得好d!

男爵府

我用 GOO'N, 好用過 huggies & nepia, 價錢平 & quality 好, 只係比 pampers (日本版) 遜色小小, 但腰位仲比 pampers 高身 d 添.

子爵府

2018復活節勳章

我個仔13個月大,我地已經訓練到佢每朝起身坐BB廁所,基本上每朝都有殊殊,有時佢夜晚訓得淋,成晚無賴尿,都有好多殊殊.

至於ng ng,以前都好多時朝早去埋,不過最近呢兩個月反而退步,久不久才可捉到佢坐廁所ngng,有時佢無得ngng,重會發皮四,佢寧願"賴"!!比佢激c!!

我諗佢無咁快介到片架啦,重要用一排尿片!! :cry:

子爵府

2018復活節勳章

nan_nan,

我諗片位夠高好重要!!因為我BB係用中碼後期,可能條片太細,腰位唔夠高,試過係腰頂漏尿.所以咪要改用大碼.

我想問Goo'N係咪都係日本出架?係邊度有得賣, e.g,百佳??係咪同pampers尺碼差唔多?如要試,係咪買大碼黎呢?

nan_nan 寫道:
我用 GOO'N, 好用過 huggies & nepia, 價錢平 & quality 好, 只係比 pampers (日本版) 遜色小小, 但腰位仲比 pampers 高身 d 添.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔用Nepia唔得,因佢條片腰身太短身...我個仔直頭企o係度開大大都會漏便便...d便便走左出黎條片度...oh no...又試過漏尿...因佢大脾位得一條防漏邊,我個仔又勁活躍...
反而用Goo'N好正,質素我覺得同Pampers棉柔真係有得揮,最重要條片係勁高身...從佢舊裝同依家轉左新裝我個仔都從來未試詔漏任何野~
依家新裝重比舊裝高身好多!!(因我2隻都有o係屋企可以比較)
所以Goo'N唔錯架~

男爵府

我個仔由出世到依家都係用pampers的特級棉柔, 依家用緊大碼. 試過好似妳咁嫌貴諗係轉d平d的. 最後試過: neipa, goon, merries, huggies, 噓噓樂 and fitti. 除左merries之外, 其他的個人都覺得麻麻地, neipa-d濕左d棉會發到好大舊, 又重又'罪', fitti-腰位同脾位d膠令bb敏感, 噓噓樂-最差, 好似幫bb套左個膠壳晒. 仲要比老公鬧我為慳小小羅亞仔黎'教飛".
最後都選擇用返pampers的特級棉柔.

子爵府

我個人認為pampers棉柔,真係一分錢一分貨,慳d洗都要用佢 試過用其他牌子,梗係有d嘢唔掂,例如:漏尿、pat pat紅........

子爵府

2018復活節勳章

真係難為了媽媽!! :-(

我地又要比最好geBB,又要睇住D錢, BB野又多又貴,樣樣都係$$$, 我而家已經變左個小家師奶,要格盡天下價. 諗住尿片果度睇下有無得慳D! 因為一日用咁多,小數怕長計麻!

我地做媽媽ge慳埋慳埋又咪係用番係個BB身上!!而家自己都唔可以好似以前做女果陣D錢鍾意點洗就點洗,唉...

不過算啦,為左亞仔無計啦!! 

雙子媽媽 寫道:
我個仔由出世到依家都係用pampers的特級棉柔, 依家用緊大碼. 試過好似妳咁嫌貴諗係轉d平d的. 最後試過: neipa, goon, merries, huggies, 噓噓樂 and fitti. 除左merries之外, 其他的個人都覺得麻麻地, neipa-d濕左d棉會發到好大舊, 又重又'罪', fitti-腰位同脾位d膠令bb敏感, 噓噓樂-最差, 好似幫bb套左個膠壳晒. 仲要比老公鬧我為慳小小羅亞仔黎'教飛".
最後都選擇用返pampers的特級棉柔.
[quote]

[/quote]

大宅

我囡囡早幾個月用merries, 可惜merries唔再出, 買唔返啦.而家轉左用妮飄都好好用, 反而之前用過pampers超薄就漏尿
~~

男爵府

係呀, 個人覺得merries 係繼pamper外最好用的, 唔再出真係可惜.
漏尿會唔會係唔啱size呀? 我試過咁多隻, 未試過有1隻係漏尿的.
halui 寫道:
我囡囡早幾個月用merries, 可惜merries唔再出, 買唔返啦.而家轉左用妮飄都好好用, 反而之前用過pampers超薄就漏尿

子爵府

我個仔就用Merries細碼時好好地...
一用大碼即出事...咁耐以黎未試過有片可以焗到佢紅晒同出紅色粒粒~
心痛到我屎...
而且佢大碼好細呀我覺得..

大宅

hi 雙子媽媽,
係呀, 用merries既時候密密換片都唔覺肉赤, 好爽架
唔知係咪pampers超薄吸水力唔夠呢, 因為試過兩晚係腰位漏, 而用棉柔就無事.
halui

雙子媽媽 寫道:
係呀, 個人覺得merries 係繼pamper外最好用的, 唔再出真係可惜.
漏尿會唔會係唔啱size呀? 我試過咁多隻, 未試過有1隻係漏尿的.
[quote]
halui 寫道:
[/quote]
~~

大宅

我見到台灣有網址有merries 介紹

http://www.kao.com/tw/product/merries.html,

你可以試下contact 佢地有無bulk purchase啦.

男爵府

係呀, pampers超薄無棉柔咁好, 我都係用過1包, 最後都用返棉柔.
[quote]
halui 寫道:
hi 雙子媽媽,
係呀, 用merries既時候密密換片都唔覺肉赤, 好爽架
唔知係咪pampers超薄吸水力唔夠呢, 因為試過兩晚係腰位漏, 而用棉柔就無事.
halui

男爵府

雙子媽媽 寫道:
[quote]
halui 寫道:
[/quote]

講得好呀..merrie真係好好用呀...用pampers s 巳經唔o岩,但merrie s 仲用緊..仲好大條好正架...
不過冇得用佢既大碼啦..都唔出 :-(

男爵府

畀面勳章

我都係用goo'n,平又平過pampers,又好用過pampers~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

洛紫

我想問, goon邊到有得賣呀 點解我成日唔見有既

首頁

尾頁

跳至