想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

拜金花娘娘後有咗?!

有冇人真的拜了金花娘娘後有咗?
如果有,請指教點拜法, 須要擇好日子嗎? 定還是誠心拜就得......

珍珠宮

Re: 拜金花娘娘後有咗?!

金花娘娘係邊架??

搞到我諗起飛狐外傳個金花婆婆.....
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

你真係攪鬼
小寶貝兒 寫道:
金花娘娘係邊架??

搞到我諗起飛狐外傳個金花婆婆.....

大宅

紅磡觀音廟內都有金花娘娘可供奉 :-P

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我唔知算唔算係拜金花娘娘而bingo 呢? 我係今年二月十二日(正月十五)去坪洲拜嘅, 我個friend 教我初一十五都可以去拜金花娘娘求子嗣, 當日除左我兩公婆都有幾對夫婦去拜, 聽講金花娘娘係好靈驗架, 我o係六月尾就發現bingo 左. 不過其實又有可能因為我六月頭去左威爾斯排期十月做iui, 又加上我o係五月開始每晚向主祈禱, 個人處於放棄狀態就bingo 啦. 不過出年生左之後都會去同金花娘娘還神, 始終佢都係保佑過我地.

洋房

jeje,

多謝分享, 我也聽人講過金花娘娘係好靈驗架,
那麼須要帶什麽祭品呀?衣纸呀??
有人話要買什麽特別衣纸for拜金花娘娘,
又話要點摺點排列放, 又話如果唔係, 娘娘會收唔到喎,
都唔知真定假, 想請賜教.......

感謝 :lol: :lol: :lol: :lol:

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hi goodygoody,

唔駛客氣~ 如果妳係去坪洲拜就只需買d 蘋果同橙就得(不過其實入到坪洲先買都得, 因為原來入面有wellcxme), 去到金花娘娘廟附近有間衣紙舖, 佢已經摺好一份份好似蓮花嘅衣紙專門係for 拜金花娘娘, 妳同佢講會幫妳執好所需架啦, 唔知點拜問埋佢都得, 我同老公乜都唔識都係靠佢話比我地聽應該拜邊度先咋. 希望妳如願以償啦, good luck.

複式洋房

Hi jeje,
點解你去拜金花娘娘, 又向主祈禱?!

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

jeje

我想當都係去坪洲拜。我每年都去找親戚,但多係正月後。我果時2、3月拜跟住4月尾5月搬屋,有咗個多月;唔知邊樣保祐 我女而家5歲多
我女2001年1月8日QE出世  

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

除左坪洲 / 紅磡, 仲有無邊度有?? thx~ :mrgreen:

子爵府

baby2baby 寫道:
Hi jeje,
點解你去拜金花娘娘, 又向主祈禱?!

我2月去拜金花娘娘係因為我足足3年用盡所有方法都唔bingo(我係03年2月開始造人), 咁我朋友見我咁咪同我講佢奶奶話金花娘娘好靈, 無計可施咪連拜神都試下囉.
至於我5月開始向主祈禱就因為我剛剛4月時做完腹腔鏡檢查都係話我正常, 係不明原因嘅不孕, 就叫我6月返去威爾斯排iui, 咁我開始絕望時我堂妹叫我試下同主祈禱可以令到自己無咁大壓力, 咁咪開始祈禱囉, 終於真係bingo 左. 所以我覺得祈禱真係可以令自己放鬆, 一切都係交比主決定, 唔好令到自己太緊張, 而家我都keep 住每晚祈禱架.

首頁

尾頁

跳至