自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

最衰當時冇攞RECEIPT,就算有都冇用啦.我點叫佢俾番我呢?係咪要銀行CONTACT佢?要唔要收手續費?請有經驗的JM俾D意見!THANKS!
天朗在1998年12月31日晚上7:44分於東區醫院出生
天晴在2005年4月17日早上4:30分於瑪嘉烈醫院出生

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我以前做銀行,銀行係會有記錄(even if Jetco 在其他銀行ATM)查得番,contact對方banker.如人地好人就俾番你,如唔好人,你報警都冇用.冇手續費.

花比    發表於 13-4-20 23:38

大宅

回覆:在櫃員機過數過錯咗俾第二個,咁點算?

我朋友試過,有receipt 有報警。at the end $8000 冇左

littlelittlepra  $8000好多喎  發表於 13-4-22 10:59
wcpcelia    發表於 13-4-21 18:32
TiMeToBeD  oh no mouth:   發表於 13-4-21 12:14

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

快D聯絡銀行啦!
我試過以為過錯俾人(其實啱既,自己大頭蝦),同銀行(HSBX)講返,但係職員都無辦法,只可以幫你聯絡對方,但係人地未必退返俾你,就算你有攞receipt,都無關係

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

之前問過 要個個人肯同意退先可以拎返D錢

你可以搵銀行幫你追 唔同銀行手續費有唔同 有D唔使收

大宅

回覆 Jasmine-4711 的帖子

多謝提供,我星期一去銀行問一問.thank you!

侯爵府

畀面勳章

引用:我朋友試過,有receipt+有報警。at+the+end

原帖由 msyellow.b 於 13-04-20 發表
我朋友試過,有receipt 有報警。at the end $8000 冇左
無犯法架?

子爵府

引用:我朋友試過,有receipt+有報警。at+the+end

原帖由 msyellow.b 於 13-04-20 發表
吓。。。報埋警都拎唔返有無講點解呢?

大宅

回覆 SW_Ball 的帖子

我諗可能警方覺得呢D係個人錯失問題,唔係銀行做錯野掛?

別墅

回覆:roymom 的帖子

聽你地講先知原來過錯錢比人,對方唔同意係冇得拎返……

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:在櫃員機過數過錯咗俾第二個,咁點算

呢啲係個人錯失,錯不在銀行,人地唔退只可以話佢貪心,佢又冇犯法

珍珠宮

畀面勳章

唔明, 係錯戶口號碼? 唔係有 check digit咩? 點會咁易入錯?

子爵府

妳地會唔會搞錯,過錯數俾人對方唔肯俾番事主一定係盜竊,邊有得話要對方願意先可攞番,妳地唔好教壞人

]

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

拎唔返

子爵府

引用:回覆+SW_Ball+的帖子我諗可能警方覺得呢D係

原帖由 roymom 於 13-04-20 發表

一定係盜竊,唔好聽人亂講

]

子爵府

引用:呢啲係個人錯失,錯不在銀行,人地唔退只可

原帖由 黃二少奶 於 13-04-20 發表
呢啲係個人錯失,錯不在銀行,人地唔退只可以話佢貪心,佢又冇犯法
佢有犯法,點會無

]

伯爵府

畀面勳章

hsbc 用hsbc過去 HSB呢?沒有顯示戶名,懷疑過錯左又可以點做?

珍珠宮

畀面勳章

引用:妳地會唔會搞錯,過錯數俾人對方唔肯俾番事

原帖由 agnesbeebee 於 13-04-20 發表
妳地會唔會搞錯,過錯數俾人對方唔肯俾番事主一定係盜竊,邊有得話要對方願意先可攞番,妳地唔好教壞人:igi ...
無錯, 以我理解, 你係正確, 而且一般人入錢比人, 好少機會入錯, 因為check digit, 但銀行職員入錯機會大, 因為佢地好可能幾d錢係A, 但入B 戶口, 但可以追到架, 否則係盜竊

侯爵府

hashtag影視迷勳章

銀行入錯錢就扣得返,人唔小心入錯就要等人地比返有排追

老餅會員上科林只求開心!

子爵府

引用:回覆+SW_Ball+的帖子我諗可能警方覺得呢D係

原帖由 roymom 於 13-04-20 發表

好肉痛

首頁
12345...6

尾頁

跳至