產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

上個星期日夜晚發現有少量流啡去左北區醫院睇急症,個時只得4w多啲所以照唔到胎囊,但照到得有個3cm既子宮肌瘤,醫生開左一星期假紙比我,我一直都留係屋企休息同訓,直至星期五同星期六都有出過街但冇事,星期六即琴日去左私家診所照,照到有胎囊但得0.36cm到,加上私家診所醫生話我粒子宮肌瘤冇問題好小事叫我唔使理,咁我就安心曬啦。。。但點知到今日,落街飲茶啦,有啲急急地屎諗住行去柯,突然feel到有野想流出黎,除左條底底見到護墊有血,仲要唔係好啡偏紅色,跟住去左威院睇急症,醫生幫我照,佢話係見到胎囊但因太早期,我今日得5w多啲,所以而家都唔知個胎會唔會大,同埋都冇咩可以做,佢只係話我作小產跟住番黎屋企呢邊諗住食啲野,點知又係咁流血,好似黎m咁,量就一般啦,但個肚唔知做乜有扯住扯住痛,痛過今日下午,究竟我會唔會有事架個bb會唔會就咁冇左,我真係好擔心,今日仲喊左兩次,我覺得自己好冇用啊

大宅

引用:上個星期日夜晚發現有少量流啡去左北區醫院

原帖由 chichi820 於 13-04-21 發表
上個星期日夜晚發現有少量流啡去左北區醫院睇急症,個時只得4w多啲所以照唔到胎囊,但照到得有個3cm既子宮 ...
唔好咁擔心啦,盡量訓多d床,有幫助的,加油呀!我今胎初頭都流血流啡,之後訓多d床同唔好操勞,之後都無事,而家bb就快兩個月大喇,你都要加油呀!

大宅

回覆:chichi820 的帖子

衣加最重要就是瞓床,休息多D,最好請假多一星期瞓多D

別墅

回覆:唉,點解會咁架!?

訓多d,飲多d花膠湯

別墅

回覆:szesze127 的帖子

但我個肚有唔規則既痛喎,好似m痛咁,有時有一兩下好痛係咪子宮收縮啊?!

大宅

向呢一刻最重要係瞓床瞓床

大宅

引用:但我個肚有唔規則既痛喎,好似m痛咁,有時

原帖由 chichi820 於 13-04-21 發表
但我個肚有唔規則既痛喎,好似m痛咁,有時有一兩下好痛係咪子宮收縮啊?!

...
初頭都會架,唔好諗咁多啦,我有個朋友有三個小朋友,佢係我初期好擔心時同我講,要俾信心個bb,佢會知道的,你對佢有信心,覺得佢一定可以平安出世,多d同佢講,話媽咪對你好有信心,大家一齊努力,佢就會平平安安出世架喇,唔好成日懷疑佢啦^_^加油呀!

男爵府

2019勳章

加油,休息多點。

別墅

回覆:szesze127 的帖子

多謝你既鼓勵,今朝起身睇到流血流到成塊m巾都係,我而家再去睇急症喇

複式洋房

引用:多謝你既鼓勵,今朝起身睇到流血流到成塊m

原帖由 chichi820 於 13-04-22 發表
多謝你既鼓勵,今朝起身睇到流血流到成塊m巾都係,我而家再去睇急症喇

...
有無血塊?

珍珠宮

訓多d,唔好周圍去,

首頁

尾頁

跳至