自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

辛苦工作交稅,但d錢就亂咁用一係就豪俾綜緩户年年出雙糧、一係就亂捐款!喂!我揾錢好辛苦meet開有血有汗㗎你唔該都無聲就豪哂俾人咁同我被迫交大筆家用原來攞去貼哂俾二奶仲要話大家一家人無所謂有咩分別?

Starjennie    發表於 13-4-22 22:56
habe    發表於 13-4-22 13:22
naviegirl  政府都無計wor ....  d垃圾局議員為選票 打劫我地.  發表於 13-4-22 12:40
NATCHENG    發表於 13-4-22 09:30
世上已無安樂土,人人以傷人為樂

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:正苦唔尊重納稅人!

香港無希望啦

子爵府

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

正苦成日亂fing我地D血汗錢

NATCHENG    發表於 13-4-22 09:30

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

Agree x 1000000000000:mrgreen:

男爵府

咪就係囉!邊個議員贊成撥款嘅都有問題啦!我哋啲辛苦錢咁樣用法退返稅俾我呀!

要BB沖上雲霄, 努力中!我呢個仔呀玩就最叻!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

捐俾大陸就真係(焗)捐嘅!
有得唔捐咩?
但最氣頂係捐俾菲律賓,
仲要捐二次。
真係想
p.s我不是納稅人,只係低收入人士

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

侯爵府

大宅

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章

一向都係

公爵府

算吧,轉頭佢地會攞番D錢落黎打救香港

大宅

最慘果18個地標,仲要每個撥1億呀陰公

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:辛苦工作交稅,但d錢就亂咁用一係就豪俾綜

原帖由 carng.ng 於 13-04-22 發表
辛苦工作交稅,但d錢就亂咁用一係就豪俾綜緩户年年出雙糧、一係就亂捐款!喂!我揾錢好辛苦meet開 ...
d高官做嘢一向因循,d政棍就淨係識分政府錢俾基層〜

simple is the best~

子爵府

引用:辛苦工作交稅,但d錢就亂咁用一係就豪俾綜

原帖由 carng.ng 於 13-04-22 發表
辛苦工作交稅,但d錢就亂咁用一係就豪俾綜緩户年年出雙糧、一係就亂捐款!喂!我揾錢好辛苦meet開 ...
政治冷感的我都只想講一句,\"政府超賤!\"

侯爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆 rabbit75 的帖子

低收入人士都係納稅人,只係可能唔使交利得稅,但買o野、搭車.....等等,都有間接交稅

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

伯爵府

回覆:carng.ng 的帖子

我做C6講,我唔做啦!交咁多稅比人亂駛!幫唔到真正要幫既人

翡翠宮

引用:算吧,轉頭佢地會攞番D錢落黎打救香港

原帖由 miemiemie 於 13-04-22 發表
算吧,轉頭佢地會攞番D錢落黎打救香港
附帶好多副作用呢

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mouth:

首頁

尾頁

跳至
熱門主題