自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位jm, 想大家比下意見我。 想開間嬰兒鋪, 賣下衫, 賣下鞋仔同配飾。 價錢5貴。 一件衫仔可能都係100元, 賣的都係大陸貨,但保證質量量好, 會有幾多媽媽會選擇光顧?定還是會光顧大型品牌的嬰兒店呢?心大心細想開鋪想係呢行發展。。 但好多野都好矛盾。 差減d 動力。希望大家比下意見同經驗

大宅

回覆:bb 嬰兒鋪

大宅

引用:各位jm,++想大家比下意見我。+想開間嬰兒鋪

原帖由 momobi 於 13-04-22 發表
各位jm, 想大家比下意見我。 想開間嬰兒鋪, 賣下衫, 賣下鞋仔同配飾。 價錢5貴。 一件衫仔可能都係100元 ...
個人意見,而家好多大牌子嘅童裝衫都係講緊一百幾十蚊一件!我以前都會幫襯細舖但品質參差,所以而家多數都幫襯大牌子,特價起上黎先幾十蚊件

禁止訪問

侯爵府

我依家幫仔買衫都係去大鋪買,好少入細鋪睇+買。gap一件小朋友tee先$80,如果你係客,會點揀??
除非你d貨有特別之處。又或者做獨市。

大宅

依咖好多牌子bb衫都係講緊一百幾十蚊,而且料好款靚,除非真係超中意我先會係鋪仔買,依咖好多媽媽都唔計較價錢去買貴小小既韓國衫,日本衫,反而我見人地一件韓仔爬服300都大把人買,因為真係靚同型!

大宅

回覆:longyiu 的帖子

經濟方面就5使擔心,因為樓已買,又有得收租, 只係想揾d 野做下, 睇下大家點睇 睇下大家覺得開間咁ge 野吸5r吸引。。。你覺得呢?

水晶宮

2019勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

大陸貨我情願買淘寶,唔會係香港買仲試過淘到好多原單貨尾又平又靚質地有保證,著到唔岩著件衫一粒毛粒都搵唔到,如果香港買衫一定買有牌子,特價3折時掃定出年著慳好多

丫雅    發表於 13-4-22 20:29

大宅

咁睇黎都5太吸引dx

子爵府

淘寶都係大6野,好多都好好質地,20蚊有件

禁止訪問

引用:經濟方面就5使擔心,因為樓已買,又有得收

大宅

回覆:longyiu 的帖子

你個時賣咩?唉,不過我上網睇左好多資料, 開業容易守業難有時好多野諗,好多野想試。。。

禁止訪問

引用:你個時賣咩?唉,不過我上網睇左好多資料,

首頁

尾頁

跳至