自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓

你地會唔會指定唔坐廉航,要坐CX等等,住要住4* or 5*以上果啲?

我見好多人去旅行都好捨得,搵錢少過我(

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆:去外地旅行的要求

想爆粗,食晒啲字!我轉頭改過!

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大家價值觀唔同

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

大宅

我會好捨得洗,去旅行都要就住就住會唔暢快

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會

子爵府

唔會要求好高級,但係一定要乾淨企理,寧願留返d錢要黎食

hohoho2013  x2   發表於 13-4-23 09:44

子爵府

回覆:-Athena- 的帖子

唔同價錢唔同體驗。
試過round the world 6星期, 住好啲因為方便自由行,不過食物方便簡單實惠。
試過帶孩子去玩,因為旅費加住宿貴,孩子又細,所以選擇自己煮食。

男爵府

畀面勳章

機票。。。唔係成日出問題果d囉
酒店。。。唔係講幾星,只要乾淨企理就可以

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 大廚勳章

引用:你地會唔會指定唔坐廉航,要坐CX等等,住要

原帖由 -Athena- 於 13-04-22 發表
你地會唔會指定唔坐廉航,要坐CX等等,住要住4* or 5*以上果啲?

我會要求機的來回時間好,除非無航班,盡量不選廉航。酒店就寧貴些都要乾淨和交通便利。如特別去浸溫泉個類就必盡量選好些,貴少少都得。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

-Athena- 發表於 13-4-22 18:51

自己喜歡,適合自己,又負擔得起咁得囉,各人的重點都不同,唔使理人地點

大宅

引用:你地會唔會指定唔坐廉航,要坐CX等等,住要

原帖由 -Athena- 於 13-04-22 發表

會呀,尤其飛長途,航機酒店太差真係好影響心情。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+-Athena-+於+13-04-22+發表你

原帖由 seaheart88 於 13-04-22 發表
我會要求機的來回時間好,除非無航班,盡量不選廉航。酒店就寧貴些都要乾淨和交通便利。如特別去浸溫泉個類 ...
X 2
旅行係去 relax ,所以會情願比多少少,等自己舒服啲。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我同小朋友去旅行,通常都會住好d,食好d,對航空公司都有要求

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

-Athena- 發表於 13-4-22 18:51

航空公司我冇咩所謂, 佢唔爆炸就ok

反而酒店我一定要好乾淨同光猛, 我唔認同有d人話訓幾粒鐘求期, 我寧願比貴d都要住好d

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

2019新春慶豚圓

我會唔選廉航,唔係驚坐得唔舒服or 冇娛樂,而係驚delay,去旅行一delay咩心機都冇哂,而且打亂哂行程。而酒店會選有特色又唔貴的。反而食野最捨得洗。

大宅

我會睇個次旅行嘅目的,如係shopping嘅,就普通平平地可接受就ok;如係享受之旅,就梗係要4*5*啦!機票,我就會揀安全同有信心嘅航空公司。

侯爵府

自己去,廉航,住hostel都無問題。
同屋企人,就希望屋企人飛得舒服,住得招積

子爵府

其實飛機都係坐幾個鐘,坐廉航留返個錢去玩仲好啦

珍珠宮

搭飛機短途簡平既ok,時間ok,唔好delay成日個d,酒店住四,五星,去旅行住間靚酒店真係開心好多

公爵府

2019新春慶豚圓

坐邊間航空公司無所謂,酒店就一定要好。

首頁

尾頁

跳至