婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我煩死,襯家都無得做。我好不幸有個事非不分既99!

侯爵府

回覆:99又打電話去鬧我亞媽,你地會點處理?

同媽子改電話號碼。

偷懶喵星人    發表於 13-5-23 12:24
jackiemei    發表於 13-4-24 10:41

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

叫媽咪BLACKLIST佢電話以後唔好聽, 同C6投訴, 佢鬧你媽咩?

大宅

發生咩事?點解佢要鬧你呀媽?咁你媽咪點回應佢?

伯爵府

回覆 Topcherry 的帖子

同c6講,你亞媽再打嚟鬧我媽,一定會不留情面剷到佢上天花板

禁止訪問

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

其實係咩呀冇理由少少事就會打去嘈架喎mouth:

珍珠宮

又即係唔係第一次, 咁唔識尊重人, 我會請老公叫呢個人自重, 唔好騷擾正常人:;pppp:

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

1. 你媽嗌交能力OK的話, 叫你媽即時鬧爆你99
2. 你媽屬温柔型的話, 就拒紹再接聽你99嘅電話. 如佢用冇來電顯示, 佢一開口即cut線. 唔俾機會佢鬧.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

有無家人鬧交叻,叫佢打電話鬧爆你奶奶。

C6家人鬧你媽媽,你家人鬧c6媽媽,公平 又唔關你事。

大宅

點解你99會打電話鬧你呀媽?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

yinyin1981 發表於 13-4-23 09:28
回覆 Topcherry 的帖子

同c6講,你亞媽再打嚟鬧我媽,一定會不留情面剷到佢上天花板

同意.叫老公同佢阿媽講如果有下一次,我一定10倍奉還.
一人做事一人當,佢阿媽有本事應該直接鬧個新抱,有乜
理由連個襯家都鬧埋,佢大哂呀?
我就係因為老公個8婆家姐同個8公阿哥講我阿媽,我第
一時間同老公講我以後唔會見佢地.
成件事我老公係好清楚個問題係出喺兩嗰是非啄嘅身上,
所以佢都冇多講一句.

男爵府

如果我99夠膽鬧我阿媽的話,我會當住99面x我老公既媽媽

kktsoi  無错, 我都會甘做  發表於 13-4-23 12:17

男爵府

無論係你錯定係奶奶本身有問題,都冇理由打去鬧親家

同你老公講,奶奶再打去鬧你媽,你就唔再見你奶奶
另外叫你媽唔好再聽你奶奶電話喇
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

男爵府

引用:如果我99夠膽鬧我阿媽的話,我會當住99面x

原帖由 LuyiuLady 於 13-04-23 發表
我都會咁做

大宅

me too

別墅

我都係咁話,試下攪我屋企人,我星巴佢。若C6是非不分就連佢都星埋。

男爵府

媽媽係咪用智能電話?唔係就買部平平地嘅過佢,裝個小熊來電,黑名單晒99所有電話,同無來電電話,世界清淨晒~~~

水晶宮

佢係打比你阿媽,唔係打比你,所以,要做既,係教你媽媽自我保護.
可以唔聽99電話.
可以鬧番佢(但咁做就有失身份)
可以串番佢
可以接左電話之後唔出聲,放低,等你99對空氣講野(呢下幾好笑架,因為99會勁無引)
仲有N個方法對付99,但都要你媽媽合作先得囉.

jackiemei    發表於 13-4-25 12:13

侯爵府

直接打去同99講有咩就同你講唔好煩你亞媽,如果再有鬧你亞媽就唔好怪你無警告,一定剷到佢上天台.

首頁

尾頁

跳至