自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

剛收到帳單,因合約到期,月費由$136 加至$298 , 傾完都要 $268,加足一倍,用左佢十幾年都咁加法,條氣好唔順呀! 妳地最近續約有乜offer 呢? 如果轉的話,有乜選擇呢?thx

侯爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

咁貴

大宅

我同你一樣...最近約滿佢打黎話要加價至$268, 仲要即時應承先做到呢個價..果條友仲好有型咁話你而家唔決定之後要收返原價$298...
我無理佢..因為我本身已經想轉第間...跟住打上去cut既時候佢話如果係價錢問題佢可以做到198...咁我都係cut左

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆:最近有人剛續約netvigator嗎?

已經cut 左。明蝦我住唐樓,而家轉用手機4g,無限上都係二百幾,屋企用埋。

大宅

我都用咗好多年netvigator啦, 個個月啤$268...仲得果5m上網...慢到呀媽都唔認得, 而家就黎到期想轉香港寬頻, 不過佢地又話我座大廈d位滿晒, 加唔到!!!

而家仲諗緊轉邊間好!!! 有無suggestion???

Cable 得唔得架??

大宅

clarasun 發表於 13-4-23 12:23
剛收到帳單,因合約到期,月費由$136 加至$298 , 傾完都要 $268,加足一倍,用左佢十幾年都咁加法,條氣好 ...

我亦因為咁, 所以剛剛CUT 左無再用佢~, 而家用緊手機SHARE 網絡 比部 NOTEBOOK 用.

大宅

引用:我都用咗好多年netvigator啦,+個個月啤$268

原帖由 CircleFace 於 13-04-23 發表
我都用咗好多年netvigator啦, 個個月啤$268...仲得果5m上網...慢到呀媽都唔認得, 而家就黎到期想轉香港寬頻 ...
Cable千其唔好,我之前用黃金上網時間上唔到網,投訴極都冇進步,頂唔順cut咗

大宅

2019新春慶豚圓

回覆:lovely_cat 的帖子

即係蝦人冇選擇

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

clarasun 發表於 13-4-23 12:23
剛收到帳單,因合約到期,月費由$136 加至$298 , 傾完都要 $268,加足一倍,用左佢十幾年都咁加法,條氣好 ...

我上年11月續咗約,我由佢原本offer我$298 減到 $178/月 - 200mb光纖寛頻,仲要免我3個月月費。
不過中間拉布拉足半年…

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我已經CUT左,而家都係由電話share wifi部電腦度用~

公爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

我都下個月到期...上星期打黎報價...無得平....諗緊 cut佢
上年月費係 $298/月 ...不過免半年月費....除開係 $149/月
(因為上年睇足球個台...唔記得係邊隊...同埋播親個時段都係3間半夜..no good)
今年6月開始又有返英超....所以佢話最平月貴已經加到 $258/月
前面是絕路~希望在轉角

大宅

回覆 心傷 的帖子

你地SHARE WIFI 出黎, 係咪比部 NOTEBOOK 用架?? 我用緊 pc, 咁咪唔得囉?

大宅

回覆 faiki 的帖子

嘩! 咁平, 你就好喇.... 你係唔係住私人屋苑架?

男爵府

我都係續約178,免3個月,200mb,
但自己check 速度次次都唔夠100mb,
叫佢上黎整,速度又無問題,佢走左又慢返……
最好唔好用netvigator…不過而家剛續左24個用無佢符

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

CircleFace 發表於 13-4-23 14:51
回覆 faiki 的帖子

嘩! 咁平, 你就好喇.... 你係唔係住私人屋苑架?
唔係…公屋。
其實係同佢拉布咋嘛,佢哋有個留客小組架,當你一嫌貴話cut佢哋就會出動,
而且我識人做呢啲,佢哋教我咁做…慢慢玩,你唔急佢急,因為佢哋靠你攞佣架嘛…!!
最緊要你要做到唔自在…同埋要乜『太陽月亮』都唔要,我果時講到明唔要now tv架,
佢死都要送俾我,我話唔要,你便番啲月費俾我就得,我都唔睇now tv既…!!

結果月費照便,now tv照俾我、仲送3個月月費俾我。

另外,話樣嘢你聽…如果你係私人屋苑,個上網費係一定會貴啲,所有台都係咁,
見你係屋苑、豪宅…一定會mark up晒你哋既上網費…!!!

別墅

回覆:最近有人剛續約netvigator嗎

另有無收成千蚊安裝費呀? 月費貴都唔緊要,唔忿氣要收囉!

侯爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

公屋最著數

大宅

我住村屋迫住要用佢, 剛剛完約拗到牙血出埋都要$218一個月, 仲只係support到3m

首頁

尾頁

跳至