懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

一直都間中有用樽餵,但最近兩星期突然唔肯用樽食,食得半安、一安就唔肯食,埋返身就食。有無JM都試過係咁?點算好?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我個囡都係一路只肯埋身, 唔肯用樽., 到一歲多D, 有一日就突然推開我, 唔肯再埋身, 連人奶都戒埋, 其實有得埋身都係好事吖, 親密D嘛,

佢唔肯用樽, 你喺度佢知道有得揀嘛, 如果你唔喺度, 第一餐唔食, 第二餐都要食啦, 慢慢黎啦

大宅

引用:我個囡都係一路只肯埋身,+唔肯用樽.,+到一

原帖由 falalala 於 13-04-23 發表
我個囡都係一路只肯埋身, 唔肯用樽., 到一歲多D, 有一日就突然推開我, 唔肯再埋身, 連人奶都戒埋, 其實有得 ...
而家仲係ftm,但如果要返工真係唔知點算

大宅

Beaty_mama 發表於 13-4-23 22:14
一直都間中有用樽餵,但最近兩星期突然唔肯用樽食,食得半安、一安就唔肯食,埋返身就食。有無JM都試過係咁 ...
我BB早兩日都係突然唔肯用樽食,埋身無問題,咁我擔心試下樽啲奶,原來啲奶腥味好重,仲以為啲奶壞咗,今日知道原因係母乳雪過會有腥味,越雪得耐越腥。你可以聞下都會聞到陣腥味,BB可能因為咁抗拒食雪奶,冰奶

大宅

引用:Quote:Beaty_mama+發表於+13-4-23+22:14+一

原帖由 jesskristen 於 13-04-24 發表
我BB早兩日都係突然唔肯用樽食,埋身無問題,咁我擔心試下樽啲奶,原來啲奶腥味好重,仲以為啲奶壞咗,今日 ...
其實我都試過啲雪奶,覺得有陣怪味,我以為係雪得太耐啦,試過另一枝只放咗一晚嘅都一樣,可能就係你所講嘅腥味。但奇就奇在之前更腥嘅佢都照飲,難道係大個咗,精咗?!

大宅

引用:Quote:原帖由+jesskristen+於+13-04-24+發

原帖由 Beaty_mama 於 13-04-24 發表
其實我都試過啲雪奶,覺得有陣怪味,我以為係雪得太耐啦,試過另一枝只放咗一晚嘅都一樣,可能就係你所講嘅 ...
相信係,BB真係好精㗎

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

Beaty_mama 發表於 13-4-24 00:18
而家仲係ftm,但如果要返工真係唔知點算
遲D返工先算啦, 知道有得揀就揀架啦, 冇得揀就會就範架喇

首頁

尾頁

跳至