跳至

首頁

尾頁

大宅

你o地bb有冇用學習杯?

你o地bb用學習杯未呀?用step幾?
我考慮緊買唔買,因為我bb連奶樽都懶拿,買o左分分鐘冇用

大宅

Re: 你o地bb有冇用學習杯?

我有買過學習杯(step 2), 但佢麻麻地鍾意用, 反而我比鐵珠飲管佢, 佢就用得幾好

大宅

我e+比阿囡用avent學習杯, 個咀係"偏"果隻, 阿囡用咗個學習杯飲多咗好多水呀
Cherry豬終於

複式洋房

我個bb用緊combi step2 兩個孔果隻, 淨係用黎飲水, 都ok...(因為我個bb食開人奶唔肯用奶樽飲水先比佢用)

大宅

完全不能,倒多過飲,又貴 我比硬飲筒型的水樽,好好。你地試下,bb係識吮的。

子爵府

我個囡鍾意學大人飲水
即係用普通杯
其他扁咀既都唔喜歡
其實佢係鍾意吹水, blu blu blu 好多水泡
玩極都唔厭
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

別墅

係咪只可以飲水, 可唔可以飲奶?

別墅

我個囡都係鍾意好似大人咁飲水,不過多數會用杯或奶樽加飲管比佢飲水。 我淨係比佢飲水ja。 飲奶奶都係比佢自己羅住奶樽飲好d。
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

same same, 飲得幾好

princess123 寫道:
我個bb用緊combi step2 兩個孔果隻, 淨係用黎飲水, 都ok

大宅

係咪個個bb都自己拿奶樽o架?
學習杯呢?

因為我bb連奶樽都唔拿

複式洋房

我個女大你個BB幾日,但都唔識用杯飲水,不過可能只係佢唔鍾意飲水啦,成日攞個用來裝水的細奶樽玩,用其他杯都係又推又玩,成日唔飲水,激死我!
leejoannelee 寫道:
same same, 飲得幾好

princess123 寫道:
我個bb用緊combi step2 兩個孔果隻, 淨係用黎飲水, 都ok
:-(

大宅

我隻B都係唔拿的,如果未夠鐘飲奶,見到奶樽都係周圍擰。
我而家買了gu媽講果隻杯,而家比佢同隻杯friend下先,希望
佢慢慢識飲。

winga_li 寫道:
學習杯呢?

因為我bb連奶樽都唔拿

別墅

[/quote] 我個B都唔拿的, 所以隻杯只是裝飾品

dilyshung 寫道:
我而家買了gu媽講果隻杯,而家比佢同隻杯friend下先,希望
佢慢慢識飲。

[quote]
winga_li 寫道:
學習杯呢?

因為我bb連奶樽都唔拿

大宅

[quote]
dilyshung 寫道:
佢慢慢識飲。

[quote]

真係幾好,吉之0家品部15元一隻,現在有的大樽款,即是好似小學生用個d呢,10元呀,好抵。
因為bb開始扮大人,又用水杯,又用碗,所以都幾鐘意用呢種飲筒杯 可以滿足下他們扮大人的心理
不過甘,用下隻杯,又用下匙,又用下碗,甘一日就飲多些水啦

首頁

尾頁

跳至