母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唉, 要介人奶啦!!

好耐好耐都冇試過谷奶啦!
呢兩日冇餵過hailey 人奶啦, 而家先至谷呀, 唉, 就算谷, 我都唔會餵啦!
我有少少唔捨得呀, 但都冇辦法吖, 我都冇乜奶啦, 要hailey 啜, 又辛苦佢, 佢啜好耐先至有奶出, 啜到佢都發脾氣呀, 佢見到我沖咗一枝奶, 我又格硬俾個胸佢, 佢仲更加發脾氣呀!
無奈, 我又就要食避孕藥啦,(因為我可能子宮內膜移位, or 排卵時痛, 所以要食2個月, 再返去睇醫生).. 食呢d藥又唔可以餵人奶, 咁就趁呢個時候介埋人奶啦 !

hailey 就好似冇乜反應呀, 佢又冇乜特別扭計呀, 都好乖呀! 我琴日都冇feel 到有谷奶, 係而家先feel 到, 我諗我本身都已經好少奶嫁啦!

hailey 飲多d奶粉都好吖, 等佢又肥多dd, 唔洗成日俾我mummy 話我個胸偏達達, 冇奶呀!!哈哈哈哈哈哈!
我mummy成日都講, 唉, 個lin lin 咁細, 邊有奶嫁, hailey 都唔夠食! anyway, 婆婆唔洗再擔心hailey食唔飽啦,因為佢會食返多d奶粉啦...

其實都餵咗10個月啦, 我對自己都好滿意啦!

唉, 我個胸由薄餅(未有hailey 前), 到變咗山姆豆沙包(出院o個一日), 之後就叉燒餐包仔, 到前一排雞仔包, 都而家變返薄餅...唉!!!

hailey要 要say goodbye to 我個lin lin 啦!! :-( :-( :-(

而家谷奶有少少唔舒服呀, 我好想餵佢呀, 但耍忍忍忍!!好唔捨得呀 :-( :-(

咁點知可以快d回奶呀, 越谷奶, 我就越想餵佢...唉..我要快d回呀...我唔食內臟嫁!

民房

Re: 唉, 要介人奶啦!!

我想問, 你點樣令到你個bb飲奶瓶呀? 我個b前幾日咬我, 我鬧佢, 跟住佢就發脾氣唔再飲我d 奶, 我咪開奶粉俾佢飲囉, 點知都係唔so我, 我唔知咩問題, 今晚d脾氣仲勁, 你俾你個b用既奶瓶係咩牌子架? pls help me!!!
聰明難 糊塗難 由聰明轉入糊塗更難 放一著 退一步 當下心安 非圖後來之福報也

男爵府

amanda831,
hi,
我喺醫院時, hailey 都有飲奶粉, 之後返咗屋企泵奶出黎, 都用奶樽餵佢, 我係埋身餵嫁bb 嫁, 埋咗10個月啦, 佢出牙仔時佢都有咬我一兩吓, 但之後都冇咬啦!

hailey用avent 嫁,我之前都有用奶樽餵過奶粉, 佢都會食, 佢唔refuse..
其實俾bb習慣吓用奶樽都唔係唔好, 你可以嘅, 睇吓有冇人可以用奶樽幫你餵bb , 聽人講, 飲人奶嘅bb, 聞到mummy o個d奶味, 就唔會用奶樽飲, 其他人餵就飲, 但hailey 就冇咁嘅case 啦, 我自己用奶樽餵佢, 佢都會飲.!

如果你可以keep 住餵人奶, 就盡量餵啦, 加油呀!!!
該用戶已被刪除

別墅

我都好想介人奶...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊