親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+thunder_bunny+於+13-05-20+

原帖由 apsm 於 13-06-03 發表
有冇地方會濕身?有需要帶多套衫?
近來太熱,我仔仔又大汗,所以都帶定一套比佢

水晶宮

apsm 發表於 13-6-3 01:02
有冇地方會濕身?有需要帶多套衫?

都有架~ 灰熊山谷入面呀~ 有個玩水區, 夏天入去玩水, 真係幾爽~~
d 細路就更開心, 真係底褲都要帶埋比佢地換~

google search 到d 圖~

而summer 會有另一個parade : Mickey's waterworks parade 米奇水花巡遊

佢係一個一邊行一邊玩水既巡遊

通常 6月尾/7月頭開始, 暫時都仲未知幾時出, 會有好多平時少見既characters, 好似3隻小豬 & 柴狼呀,
marie, dopey, pinocchio, 仲有cinderella 2隻老鼠都有行parade 架~

呢個parade, d 公主幾辛苦架, 因為無花車, 要落地跳舞 ~

睇果陣, 唔好開傘先係 enjoy 個parade, d big six 好討厭, 開把傘對黎對去~
次次睇完都濕晒, 好正~

睇下google d 相先~

ncls    發表於 14-12-8 13:44
花喱碌  好正咁呀!!  發表於 13-6-24 09:03
花喱碌  好正咁呀!!  發表於 13-6-24 09:03

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

星期五原來好多人,迫爆個樂園, d 強(x)人又打尖, 天氣又熱,
真係好炆!

水晶宮

回覆:廸迪尼分享區~

Monster University 明天開學喇~
13/6 - 1/9 暑假可以返怪獸大學

外牆D 裝飾好靚

水晶宮

大眼仔 Mike & 毛毛 Sulley 支旗

水晶宮

唔知有咩玩

唔知係咪同毛毛/大眼仔影相呢

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 thunder_bunny 的帖子

Is there Japan?

水晶宮

回覆 Singpiano 的帖子

HK 喎~ 果到係 動畫藝術教室 則邊 黎wor ~ 唔認得 ??

上網睇下 time gide ~

怪獸大學行政大樓
怪獸大學學生證照相處
上午10:30 - 下午12:30
下午4:00 - 晚上7:30
http://park.hongkongdisneyland.com/hkdl/zh_HK/tools/calendar/dailyCalendar?name=CalendarDetailPage

有得去影學生相 ~

water works parade 聽聞月尾開始 ~

男爵府

畀面勳章

thunder_bunny 發表於 13-6-13 00:22
回覆 Singpiano 的帖子

HK 喎~ 果到係 動畫藝術教室 則邊 黎wor ~ 唔認得 ??

噚日都見到, 但以為係電影D宣傳, 無埋去睇
不過噚日好多人.....強國人!

thunder_bunny : 怏D去玩完返黎報料!!!

水晶宮

cyan928 發表於 13-6-13 10:32
噚日都見到, 但以為係電影D宣傳, 無埋去睇
不過噚日好多人.....強國人!

怪獸公司好得意~ 好得意~ 好得意~ 好得意~

呢個先係 DISNEYLAND 嘛~ D 羊死開啦 !!!!!!

其實D FANS 喺 HKDL FB 鬧得多~ 佢地暫時"HOLD" 住左D 羊/狼 出黎影相~ (真係一額汗)
希望大家多D 去 HKDL FB page 發表意見~ !!!!! 絕對有效囉 ~~

我估有fd 今日會入去影相啩, 等佢地 update fb 睇下玩咩先~
我最快 weekend 先入去呀~ 順路夜晚睇super junior ~~
唔知聽日有冇人入去呢 ~

我見琴日份time gide 介紹, 影完學生相要去 kodak 曬張學生相出黎明!!!?? (咁咪要錢囉~ =.=)
應該用自己相機都影得啩! 無 MU 既 photo frame 啫~ 下化~

佢地既裝飾真係好靚, 加左隻大眼啦, 又加左毛毛既角 & 牙 喺屋頂&牆身.....

子爵府

畀面勳章

請問知否如果用香港市民優惠 門票($399) 升級去銀卡. 係當 $450扣 定係 $399 ??
要補 $850-450=$400 定 $850-399= $451

水晶宮

tiffanylmc 發表於 13-6-13 11:10

請問知否如果用香港市民優惠 門票($399) 升級去銀卡. 係當 $450扣 定係 $399 ? ...

以我理解, 30/6 前我地仲係用舊價買飛, 應該用返 $399 + 差額 = upgrade 銀卡~

你可以打去 hot line 1 830 830 問清楚, 我驚我答錯你~

tiffanylmc  THANK YOU!   發表於 13-6-13 11:36

水晶宮

回覆 cyan928 的帖子

http://park.hongkongdisneyland.com/hkdl/html/Summer/zh_HK/index.html#/enroll

怪獸大學學生證
各位準大學生請先前往「怪獸大學行政大樓」辦理入學手續,繳付
港幣$40製作個人怪獸大學學生證,成為怪獸大學生!遊畢樂園後,你更可從我們的網站下載畢業證書,慶祝怪獸大學畢業!

原來張學生證要$40
我見我fd po 左佢張學生證

怪獸大學迎新套裝
你更可以港幣$238選購限量版怪獸大學迎新套裝,包括怪獸大學學生證、怪獸大學午餐盒連大眼仔漢堡包,大眼仔杯墊及怪獸頸繩。數量有限,售完即止!

我對個meal set 有興趣, 但要$238
如果火箭餐廳有8折= $190.4, 其實我想要個杯墊咋wor ~

http://park.hongkongdisneyland.com/hkdl/html/Summer/zh_HK/index.html#/product

大眼仔繪畫班
由動畫藝術教室開辦的美術坊,將於夏日期間推出大眼仔繪畫班,怪獸將會神秘現身,與每位怪獸大學的新生開心暢聚,帶來無限快樂。

即係入去劃完畫 會見到怪獸喎~

水晶宮

都唔錯oY, 7月上 "Monsters University" 都有咁多宣傳配合~

整間大學出黎, 又有得影相, shop 又有咁多商品賣~

個 notice board 好好笑, 邊隻怪獸 LOSS EYE ??

水晶宮

真係有meet & greet

Singpiano  我未同過佢地映相, excited:  發表於 13-6-14 11:26
Singpiano  我未同過佢地映相, excited  發表於 13-6-14 11:26
cyan928    發表於 13-6-13 15:51

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我新加入,昨天剛買左銀咭。
昨天真係好天氣,假期本來諗住好多人,昨天自己感覺都唔算太多。我遇到的強國人都唔算太無文化,整體都幾ENJOY。
昨天我有經過 Monster University,真係無留意係乜嚟。我女得兩歲幾,係咪唔夠稱做唔到怪獸大學生?

男爵府

畀面勳章

thunder_bunny 發表於 13-6-13 11:38
回覆 cyan928 的帖子

http://park.hongkongdisneyland.com/hkdl/html/Summer/zh_HK/index.html#/enroll

怪獸大學學生證

售價:

港幣$40
(「奇妙處處通」會員購物優惠適用)

詳情:

• 請先前往設於「怪獸大學行政大樓」內的「怪獸大學學生證照相處」(服務時間為上午10:30至晚上7:30)拍攝個人照片
  • 於小鎮沖印店繳付費用

怪獸大學迎新套裝*

售價:

港幣$238
(「奇妙處處通」會員購物優惠並不適用)

套裝包括:

• 怪獸大學學生證一張
  • 怪獸大學午餐盒連大眼仔漢堡包一份
  • 怪獸大學頸繩一條
  • 大眼仔杯墊一個

詳情:

• 請先前往設於「怪獸大學行政大樓」內的「怪獸大學學生證照相處」(服務時間為上午10:30至晚上7:30)拍攝個人照片
  • 於小鎮沖印店或火箭餐廳繳付費用
  • 再於小鎮沖印店領取怪獸大學學生證、大眼仔杯墊及怪獸頸繩
  • 及於火箭餐廳領取怪獸大學午餐盒連大眼仔漢堡包

怪獸大學迎新套裝好似無折,唔知係唔係呢??

男爵府

畀面勳章

lingan 發表於 13-6-13 15:36
我新加入,昨天剛買左銀咭。
昨天真係好天氣,假期本來諗住好多人,昨天自己感覺都唔算太多。我遇到的強國 ...
噚日天氣真係幾好,無落雨, 又唔曬!!

lingan  陰陰地,又唔熱,不時有陣風吹來,真係唔信已經6月。  發表於 13-6-13 15:51

水晶宮

cyan928 發表於 13-6-13 15:47
怪獸大學迎新套裝好似無折,唔知係唔係呢??

咁即係學生證有折, SET MEAL 無折~
好奸呀~ mouth:

首頁

尾頁

跳至