嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

急~食糊仔後難便便

阿女7個月,上個月開始俾糊仔佢食,但開始比較難有便便,有時2日先有,佢一直都唔肯飲水應該有關,可以點算?所以我老爺一直唔敢轉哂成餐糊仔,一直都係補奶!

咁如果佢維持係咁,係未真係唔應該加糊仔份量住,定係照樣慢慢幫佢轉哂成哂糊仔,另外再諗辦法幫佢便便?

我同老爺爭辯緊呢個問題!

大宅

Re: 急~食糊仔後難便便

你bb食o個隻米糊要唔要加奶粉o架 ? 如果係唔使加奶粉, 即係隻糊仔本身有奶粉, 而你bb唔受得o個隻奶粉, 試下用要自己加奶粉o既糊仔, 用返bb食開隻奶粉, 應該會好d !

子爵府

我已經係俾雀巢個隻淨米糊加佢食開個隻奶la wor

複式洋房

我個B.5個月已經學食糊仔.嗰時啲便便真系好旱同呵得好辛苦咁.我就煲粥水開奶比BB飲.同轉白粥仔比BB食.之後啲便便都無問題啦.D糊仔都幾熱氣o家.

禁止訪問

大宅

貓姐 寫道:
如果bb有得7個月, 可以比d果汁, 湯水, 雪印bb寶礦力.....bb飲, 等佢補充多d水份, 去大大就冇難度喇

Agree! 可以比d果汁, 湯水

jlie

子爵府

唔該哂咁多位,其實我prefer佢飲水,但佢真係唔飲,唯有真係試下俾d果汁或者葡萄糖佢飲 la

但我想問下,會唔會因為佢唔肯飲水就唔加糊仔佢食 因為我老爺話佢唔飲水所以唔俾咁多糊仔佢食,零願佢飲多d奶,因為奶會有多水份

首頁

尾頁

跳至