興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

網上行連唔倒線?!

錯誤 769
無法連線到指定的目的地。

Why ? What can I do ?

侯爵府

畀面勳章

Re: 網上行連唔倒線?!

call pccw hotline : 1833833

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都成日係咁.好鬼乞人憎,我次次都打去問.
我依家會將個modem熄機,拔左d插頭,等10幾秒,再插番,開modem,再等佢LAN & WAN個燈著定左再連線,搞掂.

HOTLINE都係咁教.

侯爵府

畀面勳章

係咪你個modem有樹啊??
你大可叫佢安排個師傅上黎check架嘛?? ?-(

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

我都係用PCCW
但由2000年至今未有過問題出現
你依家用緊個modem係新款定係舊款呢?
我用緊個modem係NET ATM 800

別墅

你係最近新裝, 定一路用開突然唔得?

都係 "迫" 佢叫師父睇睇.....

我個friend 試過係因為第二個flat 裝機 整爆左大夏機樓d頭.... pccw d 外判真係

史上最強冗員 + 後天錢財缺乏症患者  My BLOG

公爵府

我都係用左好多年pccw啦,我個modem係DB180,我打過n次去hotline,佢地又試過教我剷走舊個連線,裝左個新既,依家每次開機都要入一次連線,以前就一開機自動連線.跟住又教我熄modem再開.我有叫過佢地搵c傅黎睇,但佢又叫我試左得就o.k.啦,唔使約c傅啦.咁我咪無理囉.

我屋企呢個都未算離譜呀,我公司仲嘔血. 咁我以前公司係上環時一直都係用pccw,到我搬左公司去機場,咁咪裝番囉,點鬼知個c傅上到黎裝個寬頻,連佢都裝唔到,要用撥號.我交緊寬頻$$但用撥號.C未?? 問個C傅,佢又話唔知點解,都無計.但再叫佢地黎,佢地又話資料顯示我地係用寬頻,咁其實我到依家都唔知自己公司係用緊寬頻定撥號.

侯爵府

畀面勳章

唔係化?貢都得?? "妄尚痕"喎.... :tongue:

well, 公司由上環搬去機場...都巧遠喎
我諗個C傅無聊整估你乍...o下話? ?-(
若果係撥號,有電話入既實斷晒線啦,您仲點上倒網啊??

公爵府

唔遠,我一直都係做空運,不過本來2邊,依家無要上環,剩係要機場囉,因上環都無用.

我都唔知呀. 我唔識分架.不過如果您話有電話入既實斷晒線啦,咁又無喎,即係寬頻.但個C傅黎裝時我唔係度,係個女仔同我地講個C傅試左都唔得.唉,依家都係一時連到線,突然又連唔到,我都諗住到無咁忙時貢番去叫pccw上黎睇下究竟點搞?

大宅

If you are really using dialup (i.e. 56K), then the speed will be dead slow, and even ordinary webpage will require minutes to appear. I think the technician should have installed the broadband for you already.

別墅

會唔會係果d 上網要入password username 好似dial-in 既 connection 呢?
史上最強冗員 + 後天錢財缺乏症患者  My BLOG

複式洋房

錯誤 769
無法連線到指定的目的地。

應該係 lan card 問題, 可能係 disable 左 lan card

大宅

FA8866 寫道:
我都成日係咁.好鬼乞人憎,我次次都打去問.
我依家會將個modem熄機,拔左d插頭,等10幾秒,再插番,開modem,再等佢LAN & WAN個燈著定左再連線,搞掂.

HOTLINE都係咁教.

[size=large]我試過上唔到線都係用呢個方法.
我家有兩隻大烏龜

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
醒 世 文 ... 2 3 4 5 6 .. 46