自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問想在身份証加番個英文名可以點做呀?

如題, 有d乜手續做架?

Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

禁止訪問

Re: 請問想在身份証加番個英文名可以點做呀?

子爵府

貓姐 寫道:
如果係換証既時候加, 唔洗$, 簽張同意書就ok, 但如果因為想加名走去換証, 就要比$395, 當唔見左身分證補領咁做

貓姐, 多謝回應, 想問加名是咪唔駛其它文件架, 我意思是需要唔要經律師做. 或者宣誓之類??? 因為當事人是成人來架, 我唔知是咪仲加得?
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

好似唔得架,我上次到期換智能身份証問過話唔可以喎! :-(

男爵府

vicky 寫道:
好似唔得架,我上次到期換智能身份証問過話唔可以喎! :-(

唔係唔可以, 已係要到指定入境處辦事處做. 仲要比錢就可以加喇.
個職員仲同me講. 免費加就only兒童換成人証時先可以有咋

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係喎,照計加英文名同埋夫姓都係一樣o者,都係加多個名之嘛,我都唔係係入境處辦事處做喎~~如果夫姐得,英文名唔得,咁就有d唔公平了~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

別墅

如果加多個英文名後,其他證件要唔要換過晒呢?

首頁

尾頁

跳至