跳至

首頁

尾頁

男爵府

聖公會幼稚園

請問有冇小朋友讀緊廣福

民房

Re: 聖公會幼稚園

有消息人仕報導講個好差
大埔還有其他選擇

民房

係呀!好差! :evil:

洋房

我囡囡在此校畢業,本人不覺這校好差。

你話有消息人仕報導講個好差,你只是用耳來聽消息人仕講

,你有沒有認識這校呢,希望你唔好只單用[size=small]唔用[size=small]
jessmak 寫道:
有消息人仕報導講個好差
大埔還有其他選擇

洋房

差成點
JJ2oo6 寫道:
係呀!好差! :evil:

民房

你覺得間學校唔係好差,你嘅要求都好低喎,
你究竟知唔知間學校有幾差,
其實你都應該覺得差,
你點知我淨係用耳聽唔用眼睇.

複式洋房

請問各位聖公會幼稚園有那些地方好?那些地方不好?

大宅

我都想知有什麼唔好,我見資料這間幼稚園多數會升Band1學校 ?-( ?-(

洋房

我不覺這學校好此你那麼說差,每個人要求有所不同,我只知道每日帶囡囡返學放學時她都帶着愉快心情
我真是不知間學校有幾差,[size=x-small]請你說說好嗎?
其實你都應該覺得差,
雖然這學校在邨內,但我沒有你想得那樣差,在這校我認識的家長中,有3個住在大埔中心,1個住大埔墟,令一個住運頭塘,有10幾20位要坐校車回校,重有見到幾個乘搭 K18巴士,如果間學校真是差,點解有些邨外人來讀,[size=x-small]那麽這些和邨內的家長是不是又是要求低
你點知我淨係用耳聽唔用眼睇
因本人真係讀書小,你一開始說,[size=x-small]有消息人仕報導講過好差,消息人仕[size=x-small][講]你是否用[size=x-small][耳]來聽,如果用[size=x-small]眼]來睇雖不雖要消息呢,

[size=small]你不用常常說一個差字,如真是你所講差,不而說出給大家聽這校甚樣差好嗎?因這裹有媽媽找幼稚園希望給她們參考
jessmak 寫道:
其實你都應該覺得差,
你點知我淨係用耳聽唔用眼睇.

洋房

我囡囡讀上午,我認識的家長中,2位入左大埔舊墟[寶湖],有3個派到[寶湖]但不要,要求校長寫信入阮鄭,下午班有1位入黃建常,上、下、全日班大部入了阮鄭,我囡囡都入了阮鄭
eudoraBB 寫道:
我都想知有什麼唔好,我見資料這間幼稚園多數會升Band1學校 ?-( ?-(

複式洋房

Hi Pizza2006,

多謝你的分享. 我見這校的小朋友放學都好開. 因為我想我的小朋友讀阮鄭, 所以都有報考這幼稚園07的k1班.
因我只有1個小朋友, 想請問如沒有姊姊哥哥的話, 是否讀聖公會幼稚園會有多些機會入讀阮鄭? 是否己在第1輪派位入讀阮鄭?
如選別的幼稚園,入讀阮鄭的機會是否很低?

TaiMo

男爵府

多謝pizza2006的分享。因為正如妳所講,我現正頭痛於找幼稚園。仔仔已報名這間和浸信會,因要考慮很多原因,這間幼稚園是首選的,但又很少聽聞這間學校的資料。所以很多謝妳提供的資料。

民房

知道廁板用完一次會清理嗎?
吃茶點前會洗手嗎?
瀨咗尿嬸嬸會點處理?(心理上)

不好聽的說話,總會令人不開心,其實我唔想針對這校,揀學校,有多方面要注意:例如
~要看老師和學生的比例
~全間學校嬸嬸是否足夠
~衛生情況如何
~學校透明度高嗎
~上課三個鐘有甚麼活動
~外籍老師是否真有其人
~看放學的小朋友開心是因為一粒糖,還是今日有活動好有趣 學識咗啲野

複式洋房

Hi Jessmak,

其實揀學校真是很難知道裹面的運作,祥細情況. 看來您對這校很反感,是不是您自已或朋友有個不愉快的經歷?可否具體地與大家分享.

首頁

尾頁

跳至