論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我會睇同工人既關係, 我對上個2個工人完約唔續, 我都應工人要求比機票錢, 簽齊文件就無問題....大家方便.....因為佢地都會留港繼續新工作....

但若果同工人關係差, 又或者係炒工人, 我就一定買機票....

不過樓主個工人有咁既要求, 我都唔會答應比一張三宝龍既機票錢比佢, 唔要機票要機票錢就唔好咁多要求, 一係要一張去耶家達機票+$200 travelling allowance既錢, 一係一張去耶家達+$200travelling allowance 既機票.....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

公爵府

引用:Quote:原帖由 2heiBBmama 於 13-05-07 發表

原帖由 candy_benny 於 13-05-08 發表
我想抄工人,因為喺即俾錢工人要佢即走,唔會俾佢知我哋抄佢,咁我應該買幾時的機票俾佢走?

...
最保障自己係買open ticket!唔好買指定曰期,因為工人該曰無上機,你都要買過!工人被炒後仲可以留港14天,到時工人選邊日走,你都唔使煩!

公爵府

venus_mama08 發表於 13-5-8 08:43
Open ticket, 好貴....
到時工人指定日期唔上機, 你要買過一張機票一樣要錢, 點解唔買貴小小嚟保障自己??

公爵府

venus_mama08 發表於 13-5-8 19:05
I checked the airticket is about 18xx, if they need cash, how much should i pay?
我見到 $1460 都有喎....

首頁

尾頁

跳至