興趣嗜好

跳至

首頁
12345...23

尾頁

複式洋房

請問邊度買童書便?

如題,我想買如下幾本書,請問可以系邊買可以便D呢?
A YEAR FULL OF STORIES
ERIC CARLE系列
OXFORD READING TREE系列
USBORNE系列
MEDELINE等
知道邊度買便的媽咪唔該話我知,唔該曬~

大宅

Re: 請問邊度買童書便?

今天在教恊看到oxford reading tree stage 4-6,每套約170-180元,有碟有習作。

男爵府

我剛剛在江湖書店買了3本Eric Carle的書(英文版):
LITTLE CLOUD - $20
THE SECRET BIRTHDAY MESSAGE - $30
HAVE YOU SEEN MY CAT - $25
其他則在scholastic買, 大概around $50/本

大宅

dear CMNT,

your book price is very attractive!!

where is 江湖書店?

thank you so much

[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid61/p90919818bb64d2ae2ef08dce92c2382f/fc2fbe40.gif[/img][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid61/p0b6899a2912023c8c8a95a03e2a5a9a7/fc2910f6.gif[/img]

男爵府

bbhelen
其實唔止江湖架, 國內都有唔少網上小型書店有英文原版書賣, 因為我最近都係搵緊Eric Carle系列的書, 我都係search返黎咋, 好似以下幾條link都係:

-->江湖書店
-->子揚媽媽書友會
-->笨媽媽兒童精品

台灣都有好多, 不過我驚計埋運費後的價錢都唔係平得好多, 所以冇搵到, 如果計落邊度平, 唔介意一齊訂都得架!!

別墅

CMNT 寫道:
bbhelen
其實唔止江湖架, 國內都有唔少網上小型書店有英文原版書賣, 因為我最近都係搵緊Eric Carle系列的書, 我都係search返黎咋, 好似以下幾條link都係:

-->江湖書店
-->子揚媽媽書友會
-->笨媽媽兒童精品

台灣都有好多, 不過我驚計埋運費後的價錢都唔係平得好多, 所以冇搵到, 如果計落邊度平, 唔介意一齊訂都得架!!

hi CMNT
我想問下江湖書店點樣訂購架
thanks

男爵府

揀書後出post俾個list 佢確認貨存同金額, 跟住either經銀行過數, or 用支付寶(by visa), 佢check到數後就會發貨...

大宅

CMNT,

你好! 我想問下點解d英文書可以咁平??美金價貴咁多...唔係好明...

男爵府

hellora 寫道:
CMNT,

你好! 我想問下點解d英文書可以咁平??美金價貴咁多...唔係好明...

我都想知~~~
所以我第一次知道在當當買書可以咁平, 買到有d 失控...
攪到而家仲周圍搵國內英文版童書黎買...

男爵府

CMNT
好吸引啊
你是否已經訂過好多次? 書的質素如何? ( 紙質素、印刷)
我上過你介紹的江湖, 不過,它是空空如也……
類似forum, 又不像網上書店模樣
謝謝

男爵府

小米米
係呀! 我第一眼見到有Eric Carle的書, 仲要賣$20 - $30, 對眼真係即刻放光呀!!
我都係剛剛第一次訂咋, d 書已經送出緊, 我仲未知係點, 收到後再報告啦!
我諗佢係經forum賣書, 但係今日個forum關閉咗, 上唔到...
不過除咗江湖, 都有其他大陸網上小型書店, 但係好多都係缺貨, 所以最後我在江湖訂書囉...

別墅

CMNT 寫道:
小米米
係呀! 我第一眼見到有Eric Carle的書, 仲要賣$20 - $30, 對眼真係即刻放光呀!!
我都係剛剛第一次訂咋, d 書已經送出緊, 我仲未知係點, 收到後再報告啦!
我諗佢係經forum賣書, 但係今日個forum關閉咗, 上唔到...
不過除咗江湖, 都有其他大陸網上小型書店, 但係好多都係缺貨, 所以最後我在江湖訂書囉...

hi cmnt
我都覺得係forum多d,我無從入手唔知由邊樹揀起同埋唔知點搵書呢

男爵府

Hi ebeltang
我都覺得forum型式比較亂, 難搵書, 又要好有心機咁睇帖...
所以我都係主攻英文原版書, 同買咗一套叫"幸福的種子"的套書, 主力搵d 當當冇ge書...
不過個forum而家仲未開返, 我俾唔到link你睇...

男爵府

CMNT
價錢實在很吸引
不過,大陸o既o野, 我就好怕俾晒錢,滿有期望之際……最後甚麼都沒有
所以,等我睇下你收書情況如何
就係見到佢o地o係forum賣書, 我有小小保留

希望你過程愉快, 我有很多外國版的書,好想用$20,$30去買 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
買o左番來, 多訂幾套再賣出去都好 :mrgreen:

別墅

CMNT 寫道:
Hi ebeltang
我都覺得forum型式比較亂, 難搵書, 又要好有心機咁睇帖...
所以我都係主攻英文原版書, 同買咗一套叫"幸福的種子"的套書, 主力搵d 當當冇ge書...
不過個forum而家仲未開返, 我俾唔到link你睇...

hi cmnt
我都係上唔到呀,多謝你分享,等佢開返你先介紹我英文原版書,因我無論親身去新思維,當當...或其他書店都同你一樣專攻英文書,有時都係預備比我小朋友

別墅

小米米
到時上到個web,大家講下發掘到咩書呀,
睇見個價錢真係

大宅

CMNT 寫道:
見到有Eric Carle的書, 仲要賣$20 - $30, 對眼真係即刻放光呀!!

很吸引....上去看一看

男爵府

我收到書喇!!
大致上都滿意, 我俾 98分, 因為:
1. 其中3本書角位摺咗少少, 或者有d 壓過的痕跡, 不過都係好小問題, 扣了1分!
2. 有塵, 扣1分!
3. 比當當送貨所需時間長, 要8日, 又扣1分! 但店主回覆及出貨都非常迅速, 呢樣加返佢1分!!

洋房

CMNT
"所以我第一次知道在當當買書可以咁平, 買到有d 失控...
攪到而家仲周圍搵國內英文版童書黎買... "

May I know where is the address of 當當? In shenzhen?

Thanks in advance.

洋房

CMNT
Sorry! I found the website from other forum.
Thank you.

首頁
12345...23

尾頁

跳至