跳至

首頁

尾頁

子爵府

妳地第左表未呀~~揀左邊間學校>>請報告一下!!

我已選"榮因"上午校

民房

Re: 妳地第左表未呀~~揀左邊間學校>>請報告一下!!

我同你一樣報咗上午校 :-P

洋房

我今早報咗鐘聲學校, 但我始終都覺得裡面啲人好冇禮貌
睇吓收唔收先, 如果真係收咗, 我都可能會叫我仔自己去考光明英來, 因為我仔本身好鍾意呢間 :-P :-P

子爵府

sandyyok

我之前都想揀鐘聲ka,我參觀學校時~校長出黎講野,這校長成日抬高自己間學校而踩底人地d學校,我好唔鍾意,所以我冇揀佢,(鐘聲我一定入到架)但我都唔會揀囉.

妳仔仔咁鍾意英來,咁點解唔一早揀英來而揀鐘聲呀

洋房

tobykin,

我其實都唔知點解 ?-( ?-( ?-(
....其實在我眼中兩間校都應該差不多0卦!
你都講得對, 每間學校俾人參觀一定會咁樣講野, 光明英來都會有這意思, 但不會採其他學校, 講野有所保留, 都唔錯, 可能他是新校舍啦.好多野暫時都做得幾好, 雖然在這裡我見到有好多家長投訢但我仍覺得佢哋已儘力, 因為始終是新校舍, 好多都要重新來過.
即係我覺得鐘聲比較難入, 所以先要鐘聲, 如可以的, 我會叫我仔去考英來, 因為我成日覺得光明英來的位應該會比較多 ?-( ?-( 我依家唔選擇英來並唔代表唔鍾意, 而是我怕選完佢又派唔到, 又唔知派我仔去邊間咁麻煩
因為鐘聲如果派唔到, 叩門成功機會會高過英來, 因為我覺得幼稚園的校長可以幫手

子爵府

sandyyok

其實我都好鍾意英來架,但係我知一定好難入,所以我唔想小左一個機會,我先揀榮因咋,"榮因"都比我一個好好既引像,同時這間學校的課活動有好多,全部我都好鍾意

而鐘聲我都未入去讀就已經比咁多說話比d家長,咁仔仔入左去讀未死得,我仔仔自行鐘聲都入到架,但我而家就唔會揀lu

洋房

tobykin,

我都聽過萊茵都幾好, 但詳細就唔知咁多 ?-( ?-(
其實依家諗諗吓都有些後侮 但冇計啦, 都第咗lu, 冇理由同佢law返份表? 好難ke
但係如果入表英來就仲慘, 很難入. 我呀仔得5分, ...沒有信心.
妳其實是不喜歡間學校什麼? ?-( 除咗校長講野差啲?
其實他們教出來的學生好就ok , 但是仍有好多家長喜歡? 因為可能佢寸得起, 但佢間學校比我感覺是個個都好cool, 難聽啲是乞人憎,
但佢依然都有咁多fans, 都冇佢計,
是否名校就寸啲 ?-( ?-(

珍珠宮

我個friend 試過打電話去鐘聲問小朋友做乜功課, 校務處職員 or 老師態度勁差, 勁冇禮貌!!  

如果教職員自己都冇禮貌, 點教好d學生呀?

以前我都覺得鐘聲幾好, 而家o既鐘聲, out得!

sandyyok 寫道:

我今早報咗鐘聲學校, 但我始終都覺得裡面啲人好冇禮貌

子爵府

sandyyok/MissMaMa

其實唔只校長同老師冇禮貌連D學生都好冇禮貌KA,因為我都有幾個朋友D仔仔囡囡都係讀鐘聲,佢地D小朋友講野真係十足似校長D口問,成日都話出面D學校唔好GA野,又話我地D唔係讀鐘聲D人自識真係底,睇唔起出面D人,所以我先唔揀佢,不過就一定好既學生GA,就睇下個小朋友會唔會有樣學樣LA,其實如果D老師校長都係咁點會教出有禮物的學生呀,讀書叻又如何,品德差就一定死得

洋房

不過好多時要睇吓個小朋友嘅屋企人点教啦!
[img align=left]http://www.bjcg.com/i/e/2006/05/04/083809918.gif[/img]

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

路過八下, 因為朋友個仔出年都要揀學校, 而我個囡今年九月轉左入榮茵下午讀四年班, 自從佢轉左校之後個人都開心左, 同以前個間 (以前比阿媽湊唔係係元朗讀) 比較佢都話鐘意榮茵多過以前個間, 佢 d 活動係好多架.... 我都比個囡參加左幾樣課外活動 (有 d 要比錢有 d 唔使)....

tobykin2006 寫道:
sandyyok

其實我都好鍾意英來架,但係我知一定好難入,所以我唔想小左一個機會,我先揀榮因咋,"榮因"都比我一個好好既引像,同時這間學校的課活動有好多,全部我都好鍾意

而鐘聲我都未入去讀就已經比咁多說話比d家長,咁仔仔入左去讀未死得,我仔仔自行鐘聲都入到架,但我而家就唔會揀lu

民房

我揀左元小上午~~~
不過報果日都好多人,唔係有太大期望中到~~~(因得5分)

子爵府

shingliu

今年出生率咁底,其實都好大機會ka

洋房

tobykin,

我一直的猶疑是鐘聲裡面的人給我的感覺真是太差
多謝你們的意見, 我現在知道要點做!
亦都希望你們的首輪派位成功! :-

sandy

民房

其實到交表時我都心大心細揀元小或徐澤霖兩間~~
~~
最後比左3囡囡自己決定~

子爵府

sandyyok

我都希望妳揀到一間令妳囡囡讀得開心之餘品德又好的學校

子爵府

shingliu

如果這兩間要選的話,我都會揀元小囉,因為元小都起碼比我地知到升中學好先,妳話係咪

子爵府

其他媽媽妳地又揀左邊間學校呀!!

別墅

我都係揀左"元朗官小上午". 好似好多人報咁, 好担心!
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至