跳至

首頁
12345...37

尾頁

子爵府

我見呢樹topic好散下,所以招集下大家咁啫,你地好嗎?有咩問題大家可以o係呢樹傾下喎!:mrgreen:

我今次係第二胎呀,預產期係5月23日!多多指教!

[ 本文章最後由 amypekkle 於 07-8-28 10:04 編輯 ]

別墅

Re: 0705靚媽集中營 - 呢樹傾下啦!

我都覺得太多topic, 好亂... 咁咪好囉, 唔駛同圍望...

我都係第二胎.... 依家就黎8w, 個肚大到好似4mth 咁... :lol:

子爵府

PuYu,
大女好靚...真係堅!我個肚雖然無4個月咁大...不過都係離4個月唔遠架啦,唔知第二胎係咪咁嘅呢?
PuYu 寫道:
我都覺得太多topic, 好亂... 咁咪好囉, 唔駛同圍望...

我都係第二胎.... 依家就黎8w, 個肚大到好似4mth 咁... :lol:

別墅

Mui_Mui

多謝先...

但我覺得多數係我d fat... :lol: :lol: 相信好快要著大肚褲啦. 你囡囡几大呀, 返學未呀

男爵府

我第一胎都點解個肚咁大呢 ? 我而加都好似人地4-5個月呀
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

大宅

Hello 咁多位你地好呀

我今次係第一胎,心情好緊張呀.好多嘢都仲未安排,例如去邊間醫院,BB房點樣整呀,末買BB用品呀,第時邊个幫我凑等等嘅問題.所以我諗之后大把時間同大家請教,相討同分享呀 !!!所以開呢一版真係明智之舉

侯爵府

我哩報到先~~~
我第二胎, 而家暫時都未知預產期幾時,因為我5月尾先生完曦曦,嚟咗一次m 就冇嚟la~ sat 去咗照咗u/s... e 生話冇咁大~ 估應該細咗2w 到, 而家等14號再去照~

子爵府

Puyu,
唔好客氣,我都係講事實啫 同你一樣,我諗我都會好快著得到大肚褲...呵呵呵!我個女下個week就返學啦!

babycoming,
有無咁跨呀你...唔好報大數喎!

J.Kong,
Welcome Welcome
第一胎係多問題d架啦,唔打緊,大家可以o係呢樹交流下囉

square72,
你個囝囝仲係好細咋喎...咁快就要追多個??-(

別墅

babycoming, 我今次第二胎....而家肚仔未見到呀...不過, 之前第一胎肥左50磅....又瘦唔番wor...而家我唔敢肥下去呀....我腰骨又痛(之前跌親......).... :-(

我第一胎既時候, 好快個肚就大啦...3個月好似人地5~6個月咁.....

子爵府

qqyuen,
上胎肥咗50磅瘦唔返...咁你今胎唔好谷咁行啦...唔係真係好難減得番架啦!
qqyuen 寫道:
babycoming, 我今次第二胎....而家肚仔未見到呀...不過, 之前第一胎肥左50磅....又瘦唔番wor...而家我唔敢肥下去呀....我腰骨又痛(之前跌親......).... :-(

我第一胎既時候, 好快個肚就大啦...3個月好似人地5~6個月咁.....

侯爵府

Mui_Mui,
曦曦係女仔哩ka~
避咗都有...無計... 好似整定咁!!
我而家個肚都好似有咗4,5個月咁呀!!
上一胎個肚腩都仲未減, 又嚟多個...
都唔知會唔會好難減咖... :-( :-(

子爵府

Morning

square72,
So-li So-li,好少女仔叫曦曦架嘛...嘻嘻!
整定咁就要要架啦...兩個小朋友年紀咁close都幾好呀!

男爵府

係啦,而加2個月多小小,就成日周圍比人問係咪4-5個月呀,駝得幾好喎,..... :-( 好尷尬呀

唔知係咪同我食得有關,有左之後我成日都肚餓,唔知唔得,唔食野就好唔舒服,好慘呀,變左大肥婆呀
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

子爵府

babycoming,
如果胃口好就梗會易肥少少架啦...唔好:-(依家至緊要bb健康,想食咪食囉,不過每次都唔好食太飽,生完先慢慢搞啦!
babycoming 寫道:
係啦,而加2個月多小小,就成日周圍比人問係咪4-5個月呀,駝得幾好喎,..... :-( 好尷尬呀

唔知係咪同我食得有關,有左之後我成日都肚餓,唔知唔得,唔食野就好唔舒服,好慘呀,變左大肥婆呀

男爵府

我個情況好嚴重呀,個大肚dum好勁呀,我6weeks時都換晒孕婦裝出動喇 :-(

別墅

我黎啦!
我都係第2胎, 而家7 weeks, 聽日就去做第一次的婦科檢查啦

子爵府

[size=small]♡babycoming,
其實你有無請教醫生你重得正唔正常先?如果醫生話無問題,你又唔水咁擔心喎...都係果句啦,至緊要小B正常,生完慢慢減啦!
babycoming 寫道:
我個情況好嚴重呀,個大肚dum好勁呀,我6weeks時都換晒孕婦裝出動喇 :-(

子爵府

[size=small]♡vivianf,

別墅

係啦, 我而家都覺得食得就食啦, 食唔到真係好慘架:-(

Mui_Mui 寫道:
[size=small]♡babycoming,
其實你有無請教醫生你重得正唔正常先?如果醫生話無問題,你又唔水咁擔心喎...都係果句啦,至緊要小B正常,生完慢慢減啦!

男爵府

MUI_MUI

醫生又無話唔正常呀,所以我都唔知點好,只好生完先算

首頁
12345...37

尾頁

跳至