嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

B女17個月,已經有30磅

如題,算唔算肥,要唔要介小D比她吃呢

大宅

Re: B女17個月,已經有30磅

我b女19個月返健康院打針時約25磅, 姑娘話係75%水平上, 中大碼. 我諗你b女應該係大or加大碼. 可能超重了, 你幾時打歲半針? 到時問下姑娘啦.

大宅

my daughter is now 26 lbs. & she is 18 months old...

i think your daughter is a very big size baby wor.. u can check with your doctor! :-P

複式洋房

thank you! 我已經問了姑娘,她說真係比較重,建議轉奶,請問你食哪個牌子呢,安嬰兒 ok ng ok ar ???

複式洋房

thank you , 姑娘話100人當中, b 女排行97,即係話最重,最高,所以,建議我轉奶粉,請問你食哪個牌子呢.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

為何要轉呢? 都不是太重, 我有個firend個bb 11個月時已經接近30磅, 都係咁, 唔覺肥到好肉酸喎.

我個仔13個月都有25磅~

男爵府

其實唔關肉酸唔肉酸事, 而係為健康著想, 免得第時身體因過肥而出現某毛病, 到時要減就煩啦

大宅

PEGGYCHEUNG,

我囡囡以前食A+, 不過3號勁vanilia味, BB唔鐘意, d 臭臭又硬D, 所以轉左香港雪印. 雪印應該冇A+咁肥仔. 你囡囡飲開邊隻, S26?

如果唔轉奶粉, 開希D得唔得?

PEGGYCHEUNG 寫道:
thank you! 我已經問了姑娘,她說真係比較重,建議轉奶,請問你食哪個牌子呢,安嬰兒 ok ng ok ar ???

大宅

男仔同女仔個身長線唔同架. 同齡的bb, 仔仔係應該重過囡囡.

moonychan 寫道:
為何要轉呢? 都不是太重, 我有個firend個bb 11個月時已經接近30磅, 都係咁, 唔覺肥到好肉酸喎.

我個仔13個月都有25磅~

複式洋房

S26 lor....

大宅

想問問s26 有沒有2號大仔奶粉的??
因為我見s26只有細仔0-6個月既奶粉

複式洋房

i mean s26 條line

侯爵府

畀面勳章

我女尋日去健康院18個月28磅,姑娘問我食多餐奶我話3-4餐,佢叫我最好cut一餐,同埋開稀d奶俾個女,叫我唔好俾咁多佢食,請問我個女係咪超重呀.

洋房

Hi,
s26其實係惠氏奶粉,佢都有分1-3號,電視成日都有廣告
聽其他MaMa講,s26係肥仔奶粉同較熱氣的。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題