自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

恐怖神州 系列 去大陸要小心!(真人真事)

恐怖神州 系列 去大陸要小心!(真人真事)
(轉貼)

以下是一件最近發生的真人真事, 主角是我經理的一位女性朋友 , 三十多歲. 這位女士自認是深圳的地膽, 常愛往那兒購物消費, 早前, 她相約一班朋友去深圳, 由此自持熟路 , 所以有次她拋下大夥兒, 自己獨自去東門買東西. 忽然路上有一群人在爭執, 她為怕牽涉其中, 所以躲在一旁 , 之後, 她就不醒人事了, 到她甦醒過來, 已經在醫院了..........

她的朋友們心急如焚, 於是報了公安. 兩天後, 公安在一條路邊找到這位女士, 她當時是不省人事的, 像是被人打了針一樣, 而且肚上有兩條縫了針的手術痕.她的朋友們立即送她回港就醫, 入住東區醫院, 後來證實沒有生命危險, 穩定下來之後,按病人意願, 轉了去一所私家醫院繼續療養.

經本港的醫生證實 , 這位女士被人割去1/3個肝, 和一個腎, 但下手的人刀法正規, 簡直是醫生的刀法, 按推斷, 估計是 : 有一群人聲東擊西,
引開這位女士的注意後, 把她迷暈, 然後送她去了一間與 "黑店"醫院,割下她的1╱3個肝臟和一個腎,在她麻醉葯仍未過的時候將她
棄置在路旁.即使是我們一班見慣大場面的護士,聽完之後也個個起了雞皮疙瘩!

去大陸真的要小心!

別墅

Re: 恐怖神州 系列 去大陸要小心!(真人真事)

:-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o

伯爵府

好媽媽勳章

別墅

呢D事已经唔係第一單而係發生咗好耐,所以千唔好單獨去大陸,連去廁所都要一齊入一格,為咗安全肉酸都要咖喇!

小肥晴Cherie :lalala:

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

侯爵府

:-D :-D :-D :-D

大宅

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

男爵府

大宅

真係大陸乜都有

大宅

我都有件真人真事:
我契媽的弟弟上年夏天o係福田區,o係條街度比架單車撞到,佢打電話通知我契媽,話佢只係整親隻腳,無大外,仲話佢有錢入醫院(我唔記得醫院名),叫我契媽唔使擔心,咁我契媽就無將依件事放上心...過左兩日,我契媽見弟弟未返香港,而且電話唔通,覺得好奇怪,就走上去間醫院度,點知唔見人,一問之下,居然話佢弟弟已經過身,屍體已處理...(火化了,仲比番d骨灰比我契媽)
我契媽完全接受唔到,到而家仲等緊佢弟弟回家...
佢d親戚事後都有向醫院同去公安局追究,仲有去香港警局報警,但都無用,香港依邊話件事係大陸發生,唔關佢事理唔到,醫院話死者o係入院當晚已經死亡,而且無辦法聯絡到死者家人,固此將佢火化,再等人認領...
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

大陸d人真係變態....

子爵府

畀面勳章

男爵府

如果件事係真重要唔只一單,點解冇傳媒報導?? D記者照計一定大事報導la,香港人在大陸發生呢D事,新聞價值超高wor , D家人又唔搵入境處幫手既???

男爵府

畀面勳章

大宅

大宅

首頁

尾頁

跳至