跳至

首頁

尾頁

別墅

食糊仔啦!

食左糊仔4日啦...個女勁鍾意,餵慢小小都唔肯係到喊 隻匙未到口個口已開到好大,好攪笑 可能要 有1餐係糊仔啦

別墅

Re: 食糊仔啦!

你係咪一日比一餐糊仔佢食呀?邊隻牌子?

別墅

我係2餐中間俾佢食未俾一餐住可能下星期當一餐佢食,我飲明治奶粉所以買左明治糊仔不過佢唔夠雀巢糊仔咁滑,不過明治糊仔就棉0的但睇落去就好粗糙.

別墅

亞b呢兩日食6安奶仲唔夠,我就開小小米糊用匙餵佢,但雀巢米糊好稀,都唔似糊仔既?可以放入奶樽食喎! 定係我開錯份量呢?奶奶話唔駛跟罐的指示開,總之開到「杰杰地」就得 lu 喎,係咪呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

chan2006 寫道:
亞b呢兩日食6安奶仲唔夠,我就開小小米糊用匙餵佢,但雀巢米糊好稀,都唔似糊仔既?可以放入奶樽食喎! 定係我開錯份量呢?奶奶話唔駛跟罐的指示開,總之開到「杰杰地」就得 lu 喎,係咪呢?

係架. 仲之開到糊狀就得架啦.

複式洋房

究竟bb幾時先好食糊仔? 我阿b就快四個半月,我都想比佢試,但上次健康院姑娘話要6個月先....你地啲b係幾時食呢?

大宅

畀面勳章

我打算5個月左右比晴晴試食糊仔,想請教各位由邊餐開始好呢?係唔係第一日比一湯匙佢試先,咁應該點樣開,用幾多奶溝幾多糊仔  

另外人地話比d 蘋果蓉同蘋果汁bb 食,咁又幾時比幾多呢,請大家教下我

大宅

我上星期俾左幾啖糊仔BB食,食得都OK,起碼無抗拒.
我諗住等BB 5個月先正式餵糊仔俾佢食.
我諗住餵雀巢及嘉寶,等BB試多D唔同o既味道!
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

大宅

我前幾日開始俾晴晴飲梨汁,下星期六開始(5個半月)開始食糊仔,希望晴晴鍾意喇!我買左隻叫Earth's Best,有d朋友介紹的....

sbobo, 你會唔會去x'mas party呀,兩個晴晴可以影下相!

大宅

畀面勳章

siumi:

好呀 咁我約定你喇, 我囡囡好鍾意影相架,佢仲好鍾意笑,你晴晴都好似係開心bb喎,到時兩個開心晴晴可以一齊影相喇

sbobo

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我打算明天開始比樂樂食一餐米糊, 因為之前試食了個幾星期, 由兩茶匙開始逐漸增加至八茶匙,樂樂食得不知幾歡喜,直情係搶住想自己黎.另外佢又試食了一星期萍果蓉,又係極度enjoy,正一為食仔.

我比雀巢米糊佢食,雀巢網站教用4oz奶+5-6西湯匙米糊攪混,我都覺得好似烯左少少.

別墅

me too~

icemol 寫道:
究竟bb幾時先好食糊仔? 我阿b就快四個半月,我都想比佢試,但上次健康院姑娘話要6個月先....你地啲b係幾時食呢?
[size=small]Cammy

別墅

今日俾埋apple容俾晴晴食,佢勁喜歡 要睇埋明天0的便便係點,如果沒問題就可食其他水果

大宅

kakyu,
你會唔會去x'mas party呀,我約左sbobo幫我地o既晴晴影相,你有冇興趣呀?

別墅

好多人去!! 我都係唔去下次無咁多人先

民房

我都想問呢個問題呀.....
:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

民房

[quote]
狗姐 寫道:
me too~

[quote]
icemol 寫道:
究竟bb幾時先好食糊仔? 我阿b就快四個半月,我都想比佢試,但上次健康院姑娘話要6個月先....你地啲b係幾時食呢我都想問呢個問題呀..... 我都想知呀.....
:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

別墅

5個月食糊仔其實都沒問題,開到"杰杰"地就得唔好太糊. 晴晴初頭食都係"杰杰"地.

別墅

kakyu:晴晴幾個月呀?咁快食水果蓉既?

我朗朗都係4個半月,比左雀巢奶米(糊)佢食,又ok喎,冇乜事。個罐寫明4-6個月,如果唔ok一早比人告啦!

別墅

晴晴剛剛5個月大果日食apple蓉,我蒸10分鐘再攪到好蓉先俾佢食第2日0的便便都正常所以連續俾佢食3日每次2匙仔.

首頁

尾頁

跳至