自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

帶個2歲bb去飲喜宴, 應否佔一個位 ?

帶個2歲bb去飲喜宴, 應否佔一個位 ?
:-)

男爵府

Re: 帶個2歲bb去飲喜宴, 應否佔一個位 ?

視乎妳願吾願意一齊坐一個位、食一份餐。
蚊蚊媽

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔....好難定既,個陣我同老公帶埋阿女(三歲)去飲,原本無佔位,我地又只係封左兩個人既錢,但係因為我地坐個枱有好多位吉出黎,所以D人叫我地個女坐一張櫈

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會俾囡囡自己坐,一份餐兩個人食真係唔夠,橫豎都要俾人情,俾多少少等自己食得安樂又唔使辛苦•
重有就係成晚要小朋友坐大脾,自己都腳痺喇!

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

係啦!帶得2歲bb去飲喜宴,做人情做番多少少0羅,大家坐得舒服又唔駛就住食,唔好攪到食一晚飯都咁辛苦啦!
miriam 寫道:
我會俾囡囡自己坐,一份餐兩個人食真係唔夠,橫豎都要俾人情,俾多少少等自己食得安樂又唔使辛苦•

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

honeyBB 寫道:
係啦!帶得2歲bb去飲喜宴,做人情做番多少少0羅,大家坐得舒服又唔駛就住食,唔好攪到食一晚飯都咁辛苦啦! [quote]
miriam 寫道:
[/quote]
我個囡都要自己坐, 我同意做人情做番多少少
知足常樂 自得其樂 苦中作樂

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2歲bb要自己坐架喇.........2大人+1bb比多少少人情囉, 成晚流流長, 大家都可以坐得舒服d嘛 ~~~

男爵府

有得揀我會唔帶小朋友去~若果真係要去的話當然要做番小小啦!!

禁止訪問

禁止訪問

別墅

咩要計番錢架.... 我之前去飲, 照比兩個大人人情, 無諗過要加埋小朋友計喎...

別墅

nicking 寫道:
咩要計番錢架.... 我之前去飲, 照比兩個大人人情, 無諗過要加埋小朋友計喎...

[size=medium]me too!
如果主人家係咁度縮呀,就咪請有小朋友嘅人囉!
小肥晴Cherie :lalala:

別墅

我就唔想俾多D啦,成8點半、9點先至開席,2歲bb都吃咗飯仔先啦。但我老公就會話要俾多D。

要成晚抱住bb就無可能,如果去酒樓飲 12個大人加1個BB位好似都得?

酒店就會俾多少少。
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至