跳至

首頁

尾頁

別墅

BB廁所

考慮左好多日, 今日決定去買一個BB廁所俾阿女。

去到荷花, 真係花多眼亂, 原來一個BB廁所 (只不過是塑膠造), 可以咁貴:最平既要百幾蚊, 最貴可以要五百幾蚊。 本來揀左一個至Cheap既款(好似騎馬仔咁)諗住試下先,點至個Sales姐姐提我如果係女仔用最好唔好揀呢款, 因為BB要"擘"開個大脾坐唔係咁好,話買坐廁式既好D喎~

佢原本Sell我買藍企鵝牌, 不過我本身唔係幾鍾意呢個牌子, 覺得D野好似好"leung"咁, 但係都要成3百幾蚊, 好彩我個女試坐之後發現個位唔係好fit :mrgreen: 跟住試左個Fisher Price既, 非常唔錯, 不過得番個display item, 所以冇買到。

最後去左Toyrus買番, 都要2百幾!!

番到屋企, 好不辛苦終於等到佢想poo poo, 我同老公即刻第一時間放佢上去。個廁所好搞笑, 有個sensor, 一有野"跌"落黎就會有music 本來一切都好順利, 點知阿女搞掂之後我地先發現唔識善後, 大家十分惆悵之際, 阿女又冇耐性再坐係個廁所, 周身郁, 跟住想"的"起佢時發現有D poo poo仲痴o係佢個pet pet 度, 結果要叫我工人即刻黎幫手先搞得掂...

下次都唔知點算, 唔通阿女每次開大都要三個人stand by先得? 我老公衰到話用番尿片好D喎

子爵府

Re: BB廁所

我之前買咗個$15"原始尿兜"比個仔,點知bb每次坐低都要走佬,用咗幾次就冇用lu

別墅

咁快用廁所仔呀?咁細個好難教佢個喎
:-P :-P :-P :-P

別墅

Hehee.....我老公仲誇, 佢上次去日本台左個Richell既Snoopy座廁番黎比呀仔呀 . 都要2佰幾架(香港貴好多). 我都覺得貴架, 不過佢咁鬼大盒野都肯抬番黎, 咁錫呀仔我都好開心ge.
aachan 寫道:
考慮左好多日, 今日決定去買一個BB廁所俾阿女。

去到荷花, 真係花多眼亂, 原來一個BB廁所 (只不過是塑膠造), 可以咁貴:最平既要百幾蚊, 最貴可以要五百幾蚊。 本來揀左一個至Cheap既款(好似騎馬仔咁)諗住試下先,點至個Sales姐姐提我如果係女仔用最好唔好揀呢款, 因為BB要"擘"開個大脾坐唔係咁好,話買坐廁式既好D喎~

佢原本Sell我買藍企鵝牌, 不過我本身唔係幾鍾意呢個牌子, 覺得D野好似好"leung"咁, 但係都要成3百幾蚊, 好彩我個女試坐之後發現個位唔係好fit :mrgreen: 跟住試左個Fisher Price既, 非常唔錯, 不過得番個display item, 所以冇買到。

最後去左Toyrus買番, 都要2百幾!!

番到屋企, 好不辛苦終於等到佢想poo poo, 我同老公即刻第一時間放佢上去。個廁所好搞笑, 有個sensor, 一有野"跌"落黎就會有music 本來一切都好順利, 點知阿女搞掂之後我地先發現唔識善後, 大家十分惆悵之際, 阿女又冇耐性再坐係個廁所, 周身郁, 跟住想"的"起佢時發現有D poo poo仲痴o係佢個pet pet 度, 結果要叫我工人即刻黎幫手先搞得掂...

下次都唔知點算, 唔通阿女每次開大都要三個人stand by先得? 我老公衰到話用番尿片好D喎

大宅

咁係咪女仔應該用"坐廁"好過"騎馬仔"?

伯爵府

我昨天去街市的雜貨店買了一個$49的, 我個人經驗一定要有椅背, bb才坐得穩.

去大便前,可加小小水在兜上, 咁沖大便時,會好方便, 一倒入大人廁所時,就好易倒.bb大便唔會黏在兜兜上.
星期五是無飯主婦日

男爵府

我用combi的, 貴, 但我like佢可多用途, 我仔5個月開始我地就比佢坐potty all, 肯all...之前試過拆出黎放大人廁所, all左2日又唔肯..我地會舖報紙o係個potty度, 掉時就拎張報紙ok

男爵府

車車,

我就係聽見你地話combi好,命中率有9成,承承個best friend 草頭又用佢。所以買............

家陣仲係"吉"廁一個呀~ :-( :-( 佢肯坐,唔肯all。 家陣佢like將個廁所擺放佢心愛的小ball ball,仲堆到好滿添。

天呀~ 點算好..... 我放棄了半個月勒佢all 架喇~ 幾時再試過好呢??? ?-( ?-(

複式洋房

但係我個bb好鍾意飲奶時疴大大,點用bb廁所 :-(

大宅

我99都有一個bb廁所俾朗朗用,但佢唔肯坐,仲有呢,朗朗好鍾意在我返工前餵果一餐奶途中大大,仲要每次係我聽到boop boop聲,我問佢係放屁屁定係開大大呀,然後佢就望住我笑,我就知係,攪到我返工時趕到甩轆!
我發覺朗朗都無乜感覺,開完大都唔會覺得唔舒服,又唔定時,我都唔知幾時幫佢用bb廁所

男爵府

chick,

你係咪一開始就比承承坐黎all架, 我開頭係的起佢腳仔all, 但all落個combi potty度, 等佢知道呢舊野係要黎all 屎o既, 咁就比佢坐住all, 依家我鬥埋佢all尿尿都all

男爵府

臭b呢排都鍾意食食下粥開大, 於是我今日開始將時間改一改, 本來係食完奶/食完粥鬥佢, 依家就係食之前鬥, 成功左

大宅

我囡囡之前就係"鬥"佢痾, 之後唔肯坐痰罐(有椅背咗d), 慢慢氹佢先得咋!

因為有咗經驗, 所以我今次用個舊式痰罐比囝囝, 我用大脾夾住個痰罐, 之後放囝囝係上面坐. 諗住遲d由大脾降返落地面會容易d.

首頁

尾頁

跳至