嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

有關美素力奶粉

我99話我bb因為由初生至現在食美素力和美素樂,食到個bb膚色好黑,99叫我要轉奶粉。話有隻奶粉會食白d。
我想問邊個媽媽有這邊情況呀?
:cry:

大宅

有「營」勳章 好媽媽勳章

Re: 有關美素力奶粉

你叫佢不如加D漂白水開奶囉笨~
我阿B都食美素食,都不知幾白雪雪,奶粉邊會影響膚色架~係咪你老公OR你膚色比較深色呀?我覺得就係天生的,定係晒得太陽多呀?定係BB見到痳痳就黑口黑面呀~ 我個B夠有大大個黑眼圈啦,天生的~佢阿痳都話佢唔夠訓,講極佢都唔化,E生話一歲BB平時日頭訓3個鐘就好~佢日頭就係咁谷佢訓訓成6,7個鐘.訓到瘟瘟鈍鈍,講極都唔聽,我收工返到去,見佢仲訓緊,諗住叫醒佢,佢阿痳仲叫我唔好嘈醒佢,佢唔夠訓,大大個黑眼圈呀~ :evil:

大宅

唔關事

阿迅仔由初生bb食到而家, 未成隻"白皮豬"咁, 膚色係天生+遺傳

大宅

係啦!

唔關奶粉事嫁, 我個仔一出來就食美素力, 都係白雪雪.

叫你奶奶買一罐黎飲, 睇下會唔會変黑的

子爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我冇聽過BB食奶會黑,我囝囝由初生到而加快歲半都食美素力奶粉,佢初生膚色比較黑,仲有好多粒粒,而加白雪雪,個個都話佢皮膚靚.

大宅

我隻b都有食美素樂,都唔覺佢食到黑....只要bb身體無事,不用太擔心,叫你99科學d啦!

洋房

我bb都係由出世都現在5個多月, 一直都係食美素力, 反而白咗, 因為出世時, 我個個朋友都話佢黑黑哋, 但現在再來看bb時, 已經話佢白咗好多, 而且d便便又好, 差不多日日都有, 有時每日仲有兩次添, 所以佢食得好, 我無轉其他奶粉啦!!
妳哋有無美素力sales電話呀, 可唔可以比我??

子爵府

我BB都係由細食FRISO大,越食越白喎,所以我唸你BB黑應該真的未必關奶粉事既

首頁

尾頁

跳至