嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿女成日話肚痛............

阿女成日話肚痛,睇左2個e生,都話冇事.....
但佢成日都話自己肚痛,痛的時候成個人訓係沙發度,好辛苦個樣...俾佢食止痛就會無事,但又不可以成日咁食ka....
其中有個e生話,5-9yrds女仔會咁樣絞腸痛哦 ! 係正常的哦....有冇媽咪有經驗的可以話我知係唔係呢 ?真係好煩惱啊 !

大宅

Re: 阿女成日話肚痛............

有冇話食完咩就會肚痛?
會唔會對某樣食物敏感?
凍或seafood or orange or............

大宅

又冇哦,我都係俾佢食粥者....都成大半個月了,日日都會痛幾次的.....
happydaughter 寫道:
有冇話食完咩就會肚痛?
會唔會對某樣食物敏感?
凍或seafood or orange or............

大宅

我姪女剛剛都是這樣,有時夜晚會痛醒。睇醫生,醫生話是心理因素,問家裡最近有沒有什麼改變,醫生叫父母多點都佢傾計喎!都冇咩計!

男爵府

我呀囡之前都係咁, 睇

複式洋房

我大女前幾個禮拜都係咁呀! 睇咗3個醫生再照埋超聲波都冇事, 後來醫生都話係心理因素, 因為妹妹剛出世, 又啱啱開學, 所以一時間情緒影響咗! 我都有比止痛藥佢食, 不過佢唔痛我就唔比佢食囉, 跟住再陪佢多啲, 比佢玩吓跑吓, 大概兩個幾禮拜到啦, 而家so far都ok, 冇再痛啦!

Brianamama

首頁

尾頁

跳至