自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問有冇人買過2手煤氣煮食爐,自己安裝難嗎?

煤氣公司話安裝要$220,覺得好貴。
想自己安裝,請問難拆難裝嗎?
本身有喉同舊機在,打算買2手爐,但比$220安裝費好似唔抵。

大宅

Re: 請問有冇人買過2手煤氣煮食爐,自己安裝難嗎?

$220買到安全
咩都抵番啦
唔好揾命仔嚟玩啦
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我諗過比$220長遠安全d,但我又唔知間屋仲可以住幾耐~~,估計儲蓄可以守多1年左右。
屋企雙頭爐一邊早2年壞左,另一邊有時打唔着火,要用火機幫手,好似就瓜得未必用到1年。
$220安裝好唔抵咁~~諗下點先~~

子爵府

2019勳章

一定唔可以自己安....煤氣o咼....唔好玩啦~

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係呀, 煤氣wor, 萬一裝唔好, 會漏氣架

大宅

飲小餐茶都裝咗啦
何必要咁危險呢
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

別墅

根據氣體安全條例, 要有氣體牌照技工才可合法安裝 / 拆除 / 維修氣體爐具.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

22182218 寫道:
飲小餐茶都裝咗啦
何必要咁危險呢

我可能只着眼$220安裝費唔抵。
我去look下d平爐包安裝,咁心理上覺得抵d。
我都係衰貪心,見人放2手爐平,所以有奇想。

別墅

安全第一

禁止訪問

大宅

我七月裝煤氣時,佢免費送埋個爐;你不如打去問o下仲有冇
呢個優惠~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

janetgordon 寫道:
我七月裝煤氣時,佢免費送埋個爐;你不如打去問o下仲有冇
呢個優惠~

我已裝左煤氣,所以唔會有爐送了。
Thanks! :-P

子爵府

師奶 寫道:
我諗過比$220長遠安全d,但我又唔知間屋仲可以住幾耐~~,估計儲蓄可以守多1年左右。
屋企雙頭爐一邊早2年壞左,另一邊有時打唔着火,要用火機幫手,好似就瓜得未必用到1年。
$220安裝好唔抵咁~~諗下點先~~

同我個爐一樣,我都煩緊$220呢家野!
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

男爵府

2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我搵樓下賣石油氣爐既舖頭幫我裝收$150,搵有牌既就得架喇。

這世上有個不變道理,那就是耶穌愛您

男爵府

2019新春慶豚圓

自己裝得唔好, 大吉利是隨時人命傷亡, 唔顧自己都要顧下人地(左鄰右里)

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Winnie 寫道:

自己裝得唔好, 大吉利是隨時人命傷亡, 唔顧自己都要顧下人地(左鄰右里)

多謝意見,我以為好容易安裝,先會有奇想。
害人的事我唔做,我决定買平爐包安裝用住先。
安全要緊

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

[email protected]
你又係壞左呀~~
係咪又睇中2手爐又新又平呢,冇法啦!我哋唔係專業,買2手爐就要比$220安裝費。
我仲儍到諗過用住石油氣爐先,等安排好間屋去留先裝返煤氣。

子爵府

我個爐壞了一邊,一邊就仲ok(久唔久先short下),但好唔方便,想買個平爐用住先,安裝方便我咪係到發下夢,研究下自已裝。~放心啦,有危險的事唔會做,無謂慮街方

師奶 寫道:
[email protected]
你又係壞左呀~~
係咪又睇中2手爐又新又平呢,冇法啦!我哋唔係專業,買2手爐就要比$220安裝費。
我仲儍到諗過用住石油氣爐先,等安排好間屋去留先裝返煤氣。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

首頁

尾頁

跳至