自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問邊隻羽絨被好?

邊隻牌子?
加大碼大約幾錢?
50%夠暖嗎?
thx

男爵府

Re: 想問邊隻羽絨被好?

因為血氣唔夠, 好怕凍, 所以買左加大被.
Big, 90% down, Queen size, 西田大減價買, 好暖.

男爵府

我都好怕凍, 但老公好怕熱, 成日叫我唔好買咁厚, 我驚我冬天會變咗一條雪條

別墅

當然down成分高就越輕輕暖, 而最緊要係夠疏氣, 不焗身. 所以一個怕凍一個怕熱就最好買有90%down, 而鵝羽比鴨羽好. 我在暑假時, 在德福商場一間叫Natural Home (好似係, 要回家看清楚), 買了張90%down (鵝羽)4折的單人, 唔駛$900, 同事就買了張king size, 都係千元頭, 我同事以前做雪褸物料買手, 她說張被的內外d料好正. 我們問個sales點解咁平, 她說是自己廠做, 未在香港本銷前, 一直做出口, 現在就兩樣都做.

最好笑, 同個sales傾開, 我話10年前, 我家姐個朋友間做出口羽絨被鋪的工廠, 買了張300多元的king size 90% down的羽絨被, 用到依家都好暖, 周圍都找不到同一質素的, 個sales話好抵, 問我係邊區, 原來就是那間廠, 世界多細, 終於10年後, 俾我在要為仔仔買羽絨被時, 又俾我遇上同廠的, 俾錢時, 都有份莫名的親切感.

男爵府

同老公一人一張被, 我90%, 佢50%.
danielmama 寫道:
我都好怕凍, 但老公好怕熱, 成日叫我唔好買咁厚, 我驚我冬天會變咗一條雪條

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

Sheridan - very good quality

click here

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

咁請問而家仲有無得買呀? 我都想買番張比仔仔呀!:mrgreen:

abab 寫道:
當然down成分高就越輕輕暖, 而最緊要係夠疏氣, 不焗身. 所以一個怕凍一個怕熱就最好買有90%down, 而鵝羽比鴨羽好. 我在暑假時, 在德福商場一間叫Natural Home (好似係, 要回家看清楚), 買了張90%down (鵝羽)4折的單人, 唔駛$900, 同事就買了張king size, 都係千元頭, 我同事以前做雪褸物料買手, 她說張被的內外d料好正. 我們問個sales點解咁平, 她說是自己廠做, 未在香港本銷前, 一直做出口, 現在就兩樣都做.

最好笑, 同個sales傾開, 我話10年前, 我家姐個朋友間做出口羽絨被鋪的工廠, 買了張300多元的king size 90% down的羽絨被, 用到依家都好暖, 周圍都找不到同一質素的, 個sales話好抵, 問我係邊區, 原來就是那間廠, 世界多細, 終於10年後, 俾我在要為仔仔買羽絨被時, 又俾我遇上同廠的, 俾錢時, 都有份莫名的親切感.

男爵府

我都勁怕凍 以前用開羽絨被70%和80%都唔夠暖 後黎上年買

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我用開一間香港廠既down quilt, 好正, 有95%goose down, 一厚一薄, summer用薄, winter用厚或者厚+薄.

之前我都介紹過BK D MAMI買被同羽絨褸, 佢地d野quality好, 不過款就唔算型仔.

http://www.rondown.com.hk/productset.html

如果大家想去買野, 可以用我個VIP No., 平d架!

男爵府

hi Teresa,

請問加大碼被大約幾錢張?
thx

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

佢地個website有價錢架. 我自己o張就係King size.

羽絨分體組合被,厚薄兼備,厚被立體間隔保暖效能高,適合冬天之用,薄被柔軟舒適,可作冷氣被或之用,嚴寒天氣可將厚薄兩被黏合(每被各附有10粒膠鈕供扣合之用)絕對夠暖。被殼面料採用80sX80s / 173X160 330支超高密度全棉防漏絨布。

尺碼︰ 價目︰
單人(SINGLE) 86" X 60" S x 2 HK$1200
雙人加大(QUEEN) 80" X 90" Q x 2 HK$1500
雙人特加大(KING) 90" X 100" K x 2 HK$1800
(內充︰95/5 洗水白鵝絨)

( 極品之選 )
尺碼︰ 價目︰
單人(SINGLE) 86" X 60" SS x 2 HK$1600
雙人加大(QUEEN) 80" X 90" SQ x 2 HK$1925
雙人特加大(KING) 90" X 100" SK x 2 HK$2250
(內充︰95/5 活拔手揀黏絨 SUPER DOWN)

男爵府

thanks

大宅

Teresa,

Could you pm your VIP number to me please?
Thanks!
Teresa 寫道:
我用開一間香港廠既down quilt, 好正, 有95%goose down, 一厚一薄, summer用薄, winter用厚或者厚+薄.

之前我都介紹過BK D MAMI買被同羽絨褸, 佢地d野quality好, 不過款就唔算型仔.

http://www.rondown.com.hk/productset.html

如果大家想去買野, 可以用我個VIP No., 平d架!

別墅

wingtsang:

我真係無記錯, 間舖名係叫"Natural Home", 我見過油麻地永安和旺角新世紀到有分店. 我昨晚去過德福果間, 裝修完, 沒有搬, 係在第二期5樓, 近IKEA, 仲有得賣, 做緊4折:

單人 62" X 86" - $899
雙人 86" X 86" - $1199 (QUEEN SIZE)
雙人 86" X 102" - $1399 (KING SIZE)

好似比我暑假時買貴左$100.

另外, 請你收PM, 我俾個電話你自己打去問多D料.

wingtsang 寫道:
咁請問而家仲有無得買呀? 我都想買番張比仔仔呀!:mrgreen:

[quote]
abab 寫道:

[/quote]

大宅

2019新春慶豚圓

abab
Pls Pm me the contact details.

大宅

abab
Pls also Pm me the contact details.

大宅

abab,

唔該哂!

teresa,
我都有諗過買龍濤羽絨被, 不過, 就好似好貴咁呀! 我上年都睇你介紹買左件背心比仔仔, 真係好暖! 我而家都心大心細唔知買邊款好 請問vip有幾折呀 唔記得左添!

別墅

honghong & mkwan:

已送出, 請收pm.

大宅

abab,

我都想要個電話呀

唔該晒!

別墅

edgarbaby:

唔駛客氣! 我送了pm. 請收看.

首頁

尾頁

跳至