論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

我個印印終於到>.<

我個印印,10月6日可以接番屋企,
第1次請工人,希望會撞到個好啦..
好緊張又擔心 :cry:

大宅

Re: 我個印印終於到>.<

我個印印仲未到,我預產期10月20日,希望生之前到啦!
我都係第1次請工人,心情同你一樣緊張又擔心!
bluedogcat 寫道:
我個印印,10月6日可以接番屋企,
第1次請工人,希望會撞到個好啦..
好緊張又擔心 :cry:

民房

我想請問bluedogcat:
你visa何時出呀? thanks.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好咁緊張,自己都要先用平常心去接納佢地先.總之rules & timetable比佢清楚了解,(請簽收)最好係將您對佢既要求錄音.為免日後如有爭拗時口頭協議無人証.

做好步驟,慢慢同佢相處下,了解下.唔好一見面就好惡咁,(呢樣要等佢唔掂時留番黎做,成日做就無效啦.)

有咩問題想知就走上黎呼叫,呢度大把人識比意見.
祝您地搵到個好既工人.

大宅

各位mama:

您地好!我都係一次請工人,都好太壓力。
其實一路都無諗住請,但因為我個仔太活躍啦,我亞ma頂唔住,所以唯有試下請啦。個印印9/29黎嘅,佢完全唔駛我教,自動自覺,而且乜都識做(因為佢之前係HK跟過2個僱主),煮飯又非常好食,就係好成甘,所以我都擔心,聽人講佢地頭7個月都會好好,因為佢地要扣3000蚊比agent,唔會有乜”e沃”,但正所謂人心難測,我都唔知應該點樣去估計佢。
另一方面,其實我都唔多想全部放手比佢照顧我個仔,因為我係一個比較自私嘅人,想個仔跟我多d(有d變態)。請問其他mama係咪甘呢?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

Hi!

我都係第一次請工人,印印今個月中會黎啦!真係好耐無試過咁鬼緊張同擔心. 希望撞到個好好地架啦!!上得黎bk多,真係比d case嚇親架!!

我請個工人返黎係湊兩個仔 (一個 14個月大,一個年尾出世).我都會擔心第日兩個仔會唔會好黏個工人,唔黏我,但無計啦,我都想自己湊番,但自己要返工,唔返工都未必湊得掂兩個啦,惟有請人啦!

我希望可以儘量抽多D時間陪個仔,唔好比佢覺得媽媽唔理佢啦,將佢交左比個陌生人就算! 尤其係我怕BB出世之後,仲少時間理個大仔!!

洋房

我個visa係9月27號出

首頁

尾頁

跳至