產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我想幫BB買定奶樽, 邊隻好D?

我想幫BB買定奶樽, 邊隻好D?
新出左一D排氣奶樽要成100個, 係咪真係有用? 我見都有幾隻牌子. 唔知邊隻好....請幫忙..

大宅

Re: 我想幫BB買定奶樽, 邊隻好D?

我買咗Dr. Brown, 呢隻牌子好似話幫bb掃風容易d.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Avent ok 架

洋房

我用緊 Dr.Brown 都幾好, 之前用P字頭個隻, BB成日嘔奶同好多肚風, e家少

洋房

唔該晒你們的意見., 我本來都想買avent, 不過見佢無得排氣. 有隻叫Bfree的排氣樽要$100一個, 而Dr. brown就一樣排氣就$60幾....再加你們意見..我應該買Dr. brown.. thanks so much....

洋房

你可以上 www.bibidada.com 訂貨, 我上次買 1 set (8oz X2, 4oz X 1) $117 平好多 同好快有人會聯絡你

大宅

因為bb肚風嘔奶o既問題, 所以我都買左好多隻唔同牌子既奶樽, 一開始用nuk, 之後用avent同dr brown. 而家又用返nuk, 因為我覺得嘔奶同肚風情況用邊隻都都差唔多... 而阿仔會食食下dr brown唔肯食, 食到發哂脾四, 因為dr brown個奶咀孔細得滯, d奶出得太慢, 食到bb冇哂心機! 所以我都用返nuk. 總之而之, 我覺得nuk都ok, 又唔貴又方便d! dr brown太多配件... 可惜我買左成5個dr brown... 而家都冇用到, 覺得都好浪費!

複式洋房

我B3個月了,一直都係用NUK,幾好,價$ok,
[img align=left]http://www.bbjune.com/sign03.jpg[/img]

別墅

我用緊DR。BROWS唔知點解BB食食下就會扭計﹐ 呢2日轉左LEVEL TWO奶咀情況好點﹐ 但都仲好多風同埋有時會嘔奶﹐ 前2日買左TOMMEE TIPPEE的奶樽我就覺得阿B食得比較順左唔知有沒有關係。

大宅

河馬媽媽,

我個仔由出世開始到現在也是用dr. brown, 但我卻發現當仔仔日漸長大, 要飲8oz奶時, 問題便出現了, 由於dr.brown的設計問題, 沖奶不能多於8oz, 否則便會出現漏奶的情況, 要知道, 沖8oz水, 加奶粉後會多過8oz啊! 之後想轉b free, 但個咀太肥, 仔仔飲唔到, 結果只好用dr. brown.

但我今胎一定會用b free, 因為所用的膠安全啲, 而且又不用煩漏奶的問題.

所以你也要考慮清楚.

Cheers,
Kam

複式洋房

河馬媽媽 寫道:
唔該晒你們的意見., 我本來都想買avent, 不過見佢無得排氣. 有隻叫Bfree的排氣樽要$100一個, 而Dr. brown就一樣排氣就$60幾....再加你們意見..我應該買Dr. brown.. thanks so much....

AVENT都有排氣架. 係由個蓋側邊入架.

大宅

我有朋友用緊nuk話幾好~bb唔會好難啜,又無乜噁奶問題,所以我都會用NUK而且價錢唔貴~好似都係30幾至50幾蚊到

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

我買b-free, 除左有防風設計外, 個樽d膠又唔會因為用得奈而發d有毒物質出黎, 比其他奶瓶可用多一陪時間(6-9m), 奶咀d膠都軟熟d ka, 而且仲有溫度顯tim!

複式洋房

chu chu 奶樽+透明十字奶咀(有防風作用),bb用幾大力啜就有幾多奶奶飲都唔錯 早排jusco 大特價。

男爵府

畀面勳章

Dr Brown's~好好用,掃陣風就攪掂~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

Dr. Brown!

大宅

2019新春慶豚圓

我都係用緊b-free, 雖然貴dd, 但一個用好耐, 都值既.

我都覺佢個奶咀d膠好軟熟. 我有兩個avent奶樽. 有時間唔中用下, 不過覺得b-free 好用過avent.

大宅

nuk

複式洋房

avent

男爵府

大女用avent, 好好用, 依家細女買o左nuk 肥身樽, 未知好唔好用

首頁

尾頁

跳至