心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

帶狗隻入超市,你覺得乞人憎兼討厭嗎?

今日去惠康買嘢,有人將狗放在購物車上,非常討厭,又唔衛生,超市職員見倒,都唔出聲,門口圖文並茂,唔識字,都識睇公仔,,唔通忘記沙士死咗好多人,香港兩大超市,只懂金錢,不懂公義,任由啲人帶狗污染超市衛生,影響其他顧客,簡直不能容忍

大宅

Re: 帶狗隻入超市,你覺得乞人憎兼討厭嗎?

D人咁無公德心架。
架車重要用黎放食物wor ........... x
:-P  :-P  :-P

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

如果用個寵物袋袋住,都接受到~
如果就咁成隻放落車又真係唔衛生唔係咁好bor~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

仲有, 如果有人敏感貓毛狗毛, 用左呢架購物車買送返去食咪死得? 我覺得超市好有責任執行唔俾人帶寵物入內呀~

看似等閒, 其實好可能有關人命!

alicemun 寫道:
今日去惠康買嘢,有人將狗放在購物車上,非常討厭,又唔衛生,超市職員見倒,都唔出聲,門口圖文並茂,唔識字,都識睇公仔,,唔通忘記沙士死咗好多人,香港兩大超市,只懂金錢,不懂公義,任由啲人帶狗污染超市衛生,影響其他顧客,簡直不能容忍

THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

禁止訪問

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

簡直"不知所謂" 仲有果d推住架狗車周街行嘅人,真係想 +

大宅

我見過有人帶狗去飲茶, 仲嘔呀, 比隻狗坐響張椅度, 用茶樓d cup來畏狗飲水, 簡直無公德心

大宅

根據條例,逢有食物之場所,動物皆不得進入者。

大宅

當然唔係咁好啦 ~~~

大宅

我住個到都係甘啦
話明唔準養狗, 佢地都照養, 都算勒

佢地唔用狗鏈綁住的狗, 任佢地係大堂周圍走, 嚇親的細路仔嫁馬.

你鍾意狗係的你的事, 唔可以強迫人喜歡你的狗隻. 仲要做一個冇責任心的狗主.

真係見到都眼火爆.

侯爵府

細狗,放係袋入面,都ok

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

照計超市唔應該容許帶狗

民房

我住果度都係咁,簡直唔可以饒恕,完全罔顧公眾衛生,自私又乞人憎,狗毛藏滿細菌,放在購物車上,會弄污其他物品,好多仲係食物,超市職員又唔理,都抵打 門口個牌如同虛設,有鬼用咩

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係養狗之人,但都唔會帶狗狗入超市,人地都明文規定唔準,我地就應該守規舉.

禁止訪問

翡翠宮

帶去超市應該問題不大, 帶去食市就好似唔係幾好啫

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

但超級市場都係賣食物的地方呀!
我見過有個女仔抱住隻狗,係度夾麵包.......... 我以後都唔買麵包黎食呀!...嘔心....好唔衛生呀! d麵包好多人會買黎食,仲可能會係bb,小朋友食...

男爵府

我都吾會買

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

其實做任何事都應顧及他人!
顧己及人!!!!!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

別墅

I will not do that. Althought I love dogs so much. I worry about some people might scare of dogs and that's really not hygienic.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題