自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019勳章

我上司晚晚都失眠呀??? 有咩好方法醫治呀(除了安眠藥)???

我老闆晚晚都失眠呀??? 有咩好方法醫治呀(除了安眠藥)???
她話晚晚都眼光光、發青光,我每日返工都見她好辛苦,請你們介紹下,thx 。

水晶宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

Re: 我上司晚晚都失眠呀??? 有咩好方法醫治呀(除了安眠藥)???

數綿羊.........
1..2..3..4..5..6

男爵府

Re: 我上司晚晚都失眠呀??? 有咩好方法醫治呀(除了安眠藥)???

係咪佢平時做野壓力好大呀...搵野抒緩下.....有冇似過香薰呀~~~
做佢做運動...做到累喇...咁咪可以一覺訓~

侯爵府

畀面勳章

一野扑暈佢...咪訓到囉

水晶宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

暈左醒唔番咁點算呀?
ChunChun_Daddy 寫道:

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

試下龍眼肉焗水,飲左好好訓的 :lol:

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔好懶, 每日做運動, 最好係跑步。精神疲勞+身體疲勞=實一撻落床就訓著。

男爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

唔好意思.佢會唔會有抑鬱呀!因為我有個朋友都曾經試過幾日都瞓唔到覺,就算食咗安眠藥都只係瞓到幾個鐘.最後睇醫生先知係抑鬱症.不如叫你老闆去睇醫生啦.

侯爵府

畀面勳章

bowling2004 寫道:
暈左醒唔番咁點算呀? [quote]
[/quote]

Call埋白車剷佢起身囉

複式洋房

壓力大自然會失眠
連續幾晚訓唔到我就睇醫生
醫生會開D安眠藥同埋維他命

如果唔想食藥
臨訓前試下整盤熱水浸腳
再飲杯熱鮮奶
睇下得唔得囉

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

用雲芝煲湯飲喇, 我同老公近來都難以入睡, 多夢易醒, 飲左係好 d 喎~

減壓安神湯
成份 : 雲芝,茯神,棗仁,蜜棗

適用於 :
1)心脾兩虛,氣血不足所引致的心悸健忘, 失眠多夢,難以入睡, 似睡非睡, 多夢易醒
2) 工作繁重, 思慮過多, 勞心傷神, 神經衰弱, 神經活動過度緊張, 引致大腦皮層紊亂
3)心神恍惚, 注意力不集中

功效 : 養心安神, 清肝養肝, 除煩躁, 寧神安睡, 對神飽滿, 工作時對神集中, 舒緩神經緊張等

食用方法 :雲芝,茯神,棗仁,蜜棗, 瘦肉或豬心一個, 洗淨材料, 煲 2 小時便可飲用

子爵府

ms_manshan 寫道:
壓力大自然會失眠
連續幾晚訓唔到我就睇醫生
醫生會開D安眠藥同埋維他命

如果唔想食藥
臨訓前試下整盤熱水浸腳
再飲杯熱鮮奶
睇下得唔得囉
最好試吓以上方法或運動, 唔好隨便睇精神醫生食藥呀! 我有親戚就係因為精神緊張瞓唔著而去睇啲無良醫生, 佢開啲唔知乜藥俾我親戚食, 但食咗一段時間就出現好似柏金遜症的病徵, 精神藥真係唔好隨便食!

大宅

睡覺前, 食雪過的荔枝, 約 十粒.

子爵府

妳地真攪笑
[quote]
bowling2004 寫道:
暈左醒唔番咁點算呀? [quote]
[/quote]

Call埋白車剷佢起身囉

[/quote]

子爵府

2019勳章

多謝晒你們的方法呀。我已經同她講了,她今早同我講,可能係之前食得多西藥。(因為她身體好弱,時常病,唔係感冒,就係腸胃炎,所以少少病就去睇西醫。我之前都同她講,唔好少少嘢就睇醫生,整到個人冇晒免疫力。差不多個個月都睇醫生。(包括西醫和中醫) 唉.........)

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

[quote]
長期糧尾子 寫道:
多謝晒你們的方法呀。我已經同她講了,她今早同我講,可能係之前食得多西藥。(因為她身體好弱,時常病,唔係感冒,就係腸胃炎,所以少少病就去睇西醫。我之前都同她講,唔好少少

大宅

食蜂皇漿
真實和謊言一起到河邊洗澡 ,先上岸的謊言偷偷穿上真實的衣服不肯歸還 ,固執的真實死也不肯穿上謊言的衣服,只好一絲不掛光溜溜地走回家,從此人們眼中只有穿著真實外衣的謊言, 卻怎麼也無法接受赤裸裸的真實.

大宅

可以試下放d薰衣草係"浸"頭,會容易D入睡架 :mrgreen:

民房

我身邊有3位朋友都耐唔中有失眼呢個問題。
佢地有一個共通點,就係長期食藥(唔係安眠藥),因為佢地日日都認為自己身體有住唔同既毛病,所以經常食藥,止痛藥呀、胃藥呀、止暈呀等等... 總之日日都食藥,3日睇一次醫生。

我覺得佢地係"心理病",其實我咁樣講好唔0岩,因為佢地或者真係好唔舒服呢。但係如果日日都食咁多藥,會好影響身體。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我兩三年前試過晚晚都失眠, 食過安眠藥, 但第二朝好似感冒咁, wing wing下. 有個醫師教我每晚臨睡前用熱水加幾滴薰衣草既精油浸腳, 然後再滴幾滴係枕頭度, 就會目訓度覺. 又真係得喎, 三兩日已經冇晒失眠.
Latte, 又名臭TE或臭喵

首頁

尾頁

跳至