產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問如果妳地食中藥安胎, 會食到幾時 ?

自從上次xx後, 我對中醫抱好大期望, 今次Bingo雖然西醫叫我唔好食, 我覺得佢地只不過唔明白中醫理念, 不過都想請教大家如果妳地食中藥安胎, 會食到幾時??

大宅

Re: 我想問如果妳地食中藥安胎, 會食到幾時 ?

其實我一直都有食中藥,我係食左中藥先有bb架,所以我對我個中醫好有信心,依家一直都有keep住睇佢喎。
我仲諗住臨生前三個月便開始搵中醫清胎毒,同埋產後都搵中醫開野比我進補添。

大宅

我第二胎都係吃中藥,生後又係醫師開中醫比我調理~
今胎都一樣。

複式洋房

我由未有開始食, 至到有左後五個月安胎, 都係2-3星期睇一次中醫開幾劑 , 後期我同醫師講d藥好難食, 可唔可以唔駛食, 佢替我把脈後覺得ok, 就冇再開比我.

大宅

我一路都食緊, 我中醫叫我預產期三星期飲埋去胎毒ga藥, 就可以停. 到生完先去飲保身的.

民房

我想問問可唔可以介紹你地睇開0個個中醫比我呀,因我好幾晚都失眠,琴晚去睇中醫,食左一次藥,但最後連訓都訓唔到,又唔知有咩其他辦法!

別墅

之前係調理身體,我一有便立即回去再比佢睇.

首頁

尾頁

跳至