產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我9月2日喺養和開刀生左bb啦

唔經唔覺已經生咗一個月啦,諗番推入手術室一刻,而家仲有啲驚驚哋,好彩多得馬靜怡醫生、麻醉師同埋啲姑娘同我傾計分散我注意力。到馬醫生叫醒我嘅時候BB已經出咗世喇,馬醫生話BB好靚仔,最攪笑係我喺神智不清嘅情況下問馬醫生BB幾重,然後條問題居然係問BB乜嘢血型,到依家我啲屋企人仲話緊我問啲問題特別。

由於養和仲未加床,住普通房嘅空間仲大過私家房同半私家房,所以BB出世後可以即時推上去病房比親友睇。約個半小時後我先推上病房。可能麻醉藥未散,我只係朦朦朧朧見到我同埋我老公嘅屋企人,仲有一籃好靚嘅花 (老公送嘅),連馬醫生同埋啲姑娘都話好靚。過咗三個鐘頭左右,姑娘就推咗BB過嚟比我抱 (因為我未可以落牀),當我抱住BB嗰刻,真係喊咗出嚟,既開心又感動…

BB重2.78 kg,眼仔同耳珠都好大,耳仔好貼,個個都話佢好靚仔同埋會好聽話。第二日我已經可以落牀,傷口一啲都唔痛,個個都話我行得咁快唔似啱啱開完刀。住到9月6日出院,埋單$55,xxx,肉都痛埋,不過見到BB咁得意就乜都唔記得晒。

依家喺屋企好努力學湊BB,真係好眼瞓…

男爵府

Re: 我9月2日喺養和開刀生左bb啦

大宅

我9月2日喺養和開刀生左bb啦

妳幾時book ga? 可唔可以一個月前book ga?

複式洋房

我係一個月前叫醫生幫我 book 架

別墅

Re: 我9月2日

Mrs Chu,

恭喜!恭喜! 你好叻呀.

祝小b健健康康, 快高長大!

男爵府

畀面勳章

恭喜
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

男爵府

有冇bb相睇呀

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

複式洋房

祝bb肥肥白白!

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

Mrs.Chu

咁啱嘅 , 我都係馬醫生幫我接生ga . ,都係養和 , 不過早你兩個月 . 馬醫生好好人ga .....

祝你小b身體健康.

翡翠宮

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇到都好開心, 祝bb身體健康, 媽咪就keep fit 成功

首頁

尾頁

跳至